«Εθελοντές» απεργοσπάστες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι Πρασίνου του Δήμου

Επιμονή του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σπύρου Γραμμένου στη χρησιμοποίηση «εθελοντών» της διοικούσας παράταξης ως απεργοσπαστικό μηχανισμό, ενάντια στην κινητοποίησή τους καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου, παρά τη διαβεβαίωση του δημάρχου για το αντίθετο. Το θέμα είχε αναδείξει με ανακοίνωσή της και η Δύναμη Πολιτών (δείτε εδώ)

Η καταγγελία των εγαζομένων

Με αφορμή την αποχή των εργαζομένων της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου από τα καθήκοντά τους, ο Αντιδήμαρχος κ. Γραμμένος Σπύρος, ενεργοποίησε απεργοσπαστικό μηχανισμό. Επιστράτευσε «εθελοντές» της παράταξης Πολιτών Πολιτεία (παράταξη της αιρετής διοίκησης του Δήμου) με στόχο να σπάσει την αποχή των εργαζομένων της Δ/νσης της οποίας είναι ο ίδιος πολιτικός προϊστάμενος. Το Σάββατο 20/2/21, χρησιμοποιώντας τους εθελοντές-απεργοσπάστες προχώρησαν στον καθαρισμό του Άλσους από απορρίμματα.

Συγκεκριμένα, μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, το προσωπικό της Δ/νσης από το Σάββατο 13/2/21 βρισκόταν σε αποχή και σε αναμονή απάντησης από το Δήμαρχο σχετικά με την αναδρομική χορήγηση επιδόματος Ανθυγιεινού (αίτημα για το οποίο εκκρεμεί απάντηση πολλούς μήνες). Το Σωματείο Εργαζομένων κατήγγειλε την απεργοσπαστική δράση του Αντιδημάρχου κ. Γραμμένου στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή 19/2/21 με το Δήμαρχο. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε πως δεν θα επιτραπεί να ξαναβγούν οι «εθελοντές – απεργοσπάστες». Σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις του Δημάρχου, το Σάββατο 20/2/21, οι «εθελοντές – απεργοσπάστες» παρείχαν τις υπηρεσίες τους στο Άλσος και μάλιστα σε δύο βάρδιες πρωινή και απογευματινή, με την επίβλεψη και τη συνδρομή του Αντιδημάρχου κ. Γραμμένου.

Είτε λοιπόν ο Δήμαρχος εμπαίζει το ΔΣ του Σωματείου, δεσμευόμενος πως δεν θα «δραστηριοποιηθούν» οι εθελοντές – απεργοσπάστες, είτε ο Αντιδήμαρχος αυτονομείται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι στο Πράσινο καταγγέλλουν τη δράση των «εθελοντών» στην πόλη, οι οποίοι προβαίνουν σε «δράσεις» καθαρισμού και κλαδεύσεων σε διάφορα σημεία της πόλης, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση προς την αρμόδια Υπηρεσία.

Καταγγέλλουμε τη δράση του απεργοσπαστικού μηχανισμού που ενεργοποίησε ο Αντιδήμαρχος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου και ενημερώνουμε πως θα μας βρίσκει μπροστά του.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *