Αντί για ανθυγιεινό επίδομα στο Πράσινο, απεργοσπαστικός μηχανισμός από τον Βούρο

Απεργοσπαστικός μηχανισμός είναι το «ευχαριστώ» Βούρου στους εργάτες που ήταν 48 ώρες στο δρόμο για να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία. Αυτό καταγγέλλει η Δύναμη Πολιτών σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις κινητοποιήσεις που κάνουν οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου για να τους δοθεί ανθυγιεινό επίδομα. Η διοίκηση αντί να αναγνωρίσει την συνεισφορά των συγκεκριμένων εργαζομένων στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, όπου βρέθηκαν στους δρόμους επί 48 ώρες, κινητοποίησε «εθελοντές» ως απεργοσπαστικό μηχανισμό για να σπάσει την κινητοποίησή τους.

Η ανακοίνωση

Εδώ και κάποιες μέρες η Διεύθυνση Πρασίνου βρίσκεται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας αναδρομικά το ανθυγιεινό επίδομα λόγω της γειτνίασης της υπηρεσίας Πρασίνου με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Η αναγνώριση αυτού του επιδόματος έγινε από το Υπουργείο Εσωτερικών επί της προηγούμενης κυβέρνησης, γι’ αυτό και η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών κατέβαλε το τμήμα που τους αναλογούσε.

Η δημοτική αρχή Βούρου, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει το επίδομα, με συνέπεια δικαίως οι εργαζόμενοι να έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου μία βδομάδα αποχή από τα καθήκοντά τους. Παρότι όλοι οι εργαζόμενοι – σωστά – βρίσκονταν επί 48 ώρες στο δρόμο για να συνδράμουν στις μέρες της κακοκαιρίας στην προστασία της πόλης, η απάντηση της διοίκησης Βούρου ήταν να χρησιμοποιήσει «εθελοντές της διοικούσας παράταξης» ως απεργοσπαστικό μηχανισμό για την υποκατάσταση των εργατών πρασίνου.

Καταγγέλλουμε την απεργοσπαστική στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, η οποία μας γυρίζει σε σκοτεινές εποχές. Η μοναδική και νόμιμη λύση για να ασκούν οι εργαζόμενοι απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους, φροντίζοντας το πράσινο της πόλης μας είναι η καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος, με τρόπο φυσικά που μπορεί να το καταβάλει ο Δήμος.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *