Λύση για τη συγκοινωνιακή κάλυψη της Βόρειας Ν. Φιλαδέλφειας μετά από πρόταση 5 δημοτικών συμβούλων

Μια απόφαση που είχε ληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση πέντε (5) δημοτικών συμβούλων, δείχνει να ανοίγει το δρόμο για να δοθεί λύση στη συγκοινωνιακή απομόνωση της Βόρειας Ν. Φιλαδέλφειας. Η ομάδα των δημοτικών συμβούλων (Γούλας, Λαζαρίδης, Παπαλουκά, Ουσταμπασίδης, Κ. Τομπούλογλου) προώθησε αυτή την πρόταση στους αρμόδιους οργανισμούς και μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε στις 11/2 με τον πρόεδρο της ΟΣΥ ενημερώνει για το τι συζητήθηκε (αναλυτική ανακοίνωση δημοσιεύουμε παρακάτω). Οι Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τη δημιουργία νέας λεωφορειακής γραμμής, όπου μάλιστα μπορούν να χρησιμοποιηθούν νέας τεχνολογίας οχήματα.

Λίγες μόνο μέρες πριν την προγραμματισμένη χθεσινή συνάντηση, η δημοτική αρχή, η οποία μέχρι τώρα δεν είχε κάνει την παραμικρή κίνηση για την προώθηση της απόφασης του Δ.Σ., έσπευσε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΟΣΥ, φροντίζοντας να διοχετεύσει τη γνωστή… αναμνηστική φωτογραφία και ένα δελτίο τύπου που ως συνήθως δεν λέει τίποτα…

Η ανακοίνωση των 5 δημοτικών συμβούλων

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε  συνάντηση των Δημοτικών Συμβούλων ΝΦ-ΝΧ  Αλ. Γούλα, Ι. Ουσταμπασίδη, Κ. Τομπούλογλου και Π. Λαζαρίδη  με τον Πρόεδρο της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ) Βασίλη Ξυπολυτά. Η συνάντηση, στα  γραφεία της εταιρείας, είχε ως θέμα την πρόταση των 5 Δημοτικών Συμβούλων (συμπεριλαμβανομένης και της  Ε. Παπαλουκά, η οποία απουσίαζε λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων) για επέκταση της υφιστάμενης γραμμής τρόλεϊ Νο. 3 ως την περιοχή «Βλάχου» στη Βόρεια Νέα Φιλαδέλφεια. Η πρόταση  υπερψηφίσθηκε τον Οκτώβριο του 2020  από το Δημοτικό Συμβούλιο ΝΦ-ΝΧ  καθώς αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της Βόρειας Φιλαδέλφειας και όχι μόνο.

Έπειτα από διεξοδική συζήτηση και εξέταση της πρότασης προέκυψε η αναγκαιότητα  υλοποίησης αυτής και εξετάστηκαν και εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις, όπως  η δημιουργίας νέας  λεωφορειακής γραμμής με τερματικό σταθμό την περιοχή «Βλάχου» στη Βόρεια Νέα Φιλαδέλφεια. Για την εξυπηρέτηση αυτής θα μπορούν μάλιστα να χρησιμοποιηθούν και νέας τεχνολογίας οχήματα, από αυτά που προβλέπεται να ενισχύσουν προσεχώς τις αστικές συγκοινωνίες για να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού, γεγονός ιδιαίτερα αισθητό στα μέσα μαζικής μεταφοράς  που  διέρχονται μέσω των οδικών αρτηριών του Δήμου  ΝΦ-ΝΧ.

Σημαντική παράμετρος της συζήτησης θεωρείται και η δυνατότητα υποστήριξης από τις Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ)  της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ΝΦ-ΝΧ  για τη δωρεάν  μεταφορά των φοιτητών του Δήμου προς τα ΑΕΙ. Στην κατεύθυνση αυτή  θα απαιτηθεί και η συνεργασία των όμορων δήμων.

Για την επίσπευση και ευόδωση των προτάσεων αυτών θα πραγματοποιηθούν προσεχώς νέες συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς. 

…και η λακωνική ανακοίνωση του Δήμου

Συνάντηση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου με τον Πρόεδρο της ΟΣΥ Α.Ε. Βασίλη Ξυπολυτά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της εταιρείας.

Ο κ. Γ. Βούρος συνοδευόμενος από τον σύμβουλο της τοπικής κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας και υπεύθυνο λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας κ. Μ. Θεμέλη έθεσαν στον κ. Ξυπολυτά το θέμα της επέκτασης της γραμμής 3 του τρόλεϊ (Νέα Φιλαδέλφεια – Άνω Πατήσια – Νέο Ψυχικό), καθώς και ζητήματα που άπτονται της Δημοτικής Συγκοινωνίας της πόλης μας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε ανοιχτή επικοινωνία για θέματα που αφορούν τις οδικές συγκοινωνίες, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *