Δύναμη Πολιτών: Ο αντίπαλος βρίσκεται αλλού κύριε Σερετάκη, όχι στην Δύναμη Πολιτών

Μια ακόμη απάντηση για το πρόγραμμα «Εστία» δίνει η Δύναμη Πολιτών, μετά την επιμονή της Λαϊκής Συσπείρωσης να επικεντρώνει την επίθεσή της στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, για ένα θέμα που αφορά την κυβερνητική πολιτική απέναντι στο προσφυγικό. Η ΛΑ.ΣΥ. στην ανακοίνωση που εξέδωσε επιμένει να κατηγορεί την Δύναμη Πολιτών ότι ευθύνεται για τις εξώσεις προσφύγων.

Η νέα ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών

Επιλέξαμε συνειδητά όλο αυτό το διάστημα να μην απαντούμε στην παραχάραξη των θέσεών μας και στην κακόβουλη «δίκη προθέσεων», που συχνά πυκνά προβαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο μας, ξεπερνώντας τα όρια της ακόμη και πιο σκληρής πολιτικής κριτικής. Το επιλέξαμε συνειδητά γιατί δεν διεκδικούμε την αποκλειστικότητα στην εκπροσώπηση των αριστερών και προοδευτικών θέσεων στην πόλη, κυρίως όμως γιατί θεωρούμε μοναδικό αντίπαλό μας τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, τις αντεργατικές πολιτικές και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες μάλιστα επιταχύνονται εν μέσω της σοβαρότερης υγειονομικής κρίσης που γνώρισε η ανθρωπότητα εδώ και έναν αιώνα.

Δυστυχώς, η Λαϊκή Συσπείρωση επιμένει να κατηγορεί (ψευδώς) τη Δύναμη Πολιτών ότι ψήφισε ή – και συναίνεσε στην έξωση οικογενειών προσφύγων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Επιμένει να κατηγορεί ψευδώς τη Δύναμη Πολιτών ότι συναίνεσε σε απολύσεις εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Εστία» όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι η Δύναμη Πολιτών αγωνίστηκε για την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων, αλλά η απόφαση για μη ανανέωση συγκεκριμένων ειδικοτήτων ελήφθη από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου βάσει της Υπ. Απόφασης 14320 – ΦΕΚ 5269/Β/30-11-2020, με την οποία αποκλείονται από τις συγκεκριμένες ειδικότητες άνθρωποι που δεν διαθέτουν πανεπιστημιακό πτυχίο.

Υπενθυμίζουμε για τελευταία φορά ότι η Δύναμη Πολιτών ως δημοτική αρχή υιοθέτησε το πρόγραμμα «Εστία» το 2017 και εδώ και δύο χρόνια δίνει μάχες απέναντι στην τωρινή δημοτική αρχή προκειμένου να μην οδηγηθεί το πρόγραμμα σε «ξαφνικό θάνατο». Υπενθυμίζουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο που προκάλεσαν (και) δημοτικοί σύμβουλοι της Δύναμης Πολιτών, εκφράστηκε με τον πιο καθαρό τρόπο η καταγγελία της ανάλγητης επιλογής της κυβέρνησης να προβεί σε εξώσεις προσφύγων. Υπενθυμίζουμε τέλος ότι δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσουμε σε πολιτικές που θέτουν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού σε κίνδυνο, είτε αφορά Έλληνες, είτε μετανάστες.

Γι’ αυτό και συνιστούμε στη Λαϊκή Συσπείρωση να βάλει στο στόχαστρο τους πραγματικούς εμπνευστές αυτών των πολιτικών (για τους οποίους δεν γράφει κουβέντα στις δυο ανακοινώσεις που εξέδωσε) και όχι τη Δύναμη Πολιτών, που τις αντιπαλεύει.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *