Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για εξώσεις προσφύγων

Την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση για εξώσεις 28 οικογενειών προσφύγων από το πρόγραμμα «Εστία», υποστηρίζοντας ότι με απόφαση που ψήφισε (με τη συμμετοχή και των παρατάξεων Βασιλόπουλου και Γρετζελιά) ξεκίνησε διαδικασία εξώσεων. Κατά περίεργο τρόπο στην ανακοίνωση δεν υπάρχει κουβέντα(!) για την πολιτική της κυβέρνησης, αφού είναι γνωστό ότι η απόφαση αυτή έχει την υπογραφή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η ανακοίνωση

Ο κατήφορος στο θέμα του προγράμματος ΕΣΤΙΑ συνεχίζεται χωρίς δυστυχώς να βρει ακόμα πάτο.

Το ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (όπου συμμετέχουν οι Παρατάξεις Βούρου, Βασιλόπουλου και Γρετζελιά) με ομόφωνη απόφαση ξεκίνησε την διαδικασία εξώσεων προσφύγων που θεωρούνται πλέον «μη επιλέξιμοι» για το πρόγραμμα.

Ανάμεσα στους πρώτους που δέχονται την “φροντίδα” και τον “ανθρωπισμό” των τοπικών εκπροσώπων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ είναι πολύτεκνη οικογένεια προσφύγων από τη Συρία. Έτσι οικογένεια με τυφλό πατέρα (τα στοιχεία στη διάθεση κάθε υπευθύνου) και 6 παιδιά πετιέται κυριολεκτικά στο δρόμο εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

Το κείμενο της έξωσης αποτελεί προσβολή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ιστορία του Δήμου μας, και θα στιγματίζει τους υπευθύνους. Η περίπτωση δεν είναι η μοναδική. Έχουν ήδη κινηθεί διαδικασίες για 28 εξώσεις και έπεται συνέχεια.

Το έδαφος προετοιμάστηκε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30/12/2020 που πάρθηκε με τις ψήφους των παρατάξεων Βασιλόπουλου, Τομπούλογλου και Γρετζελιά, όπως είχε καταγγείλει η Λαϊκή Συσπείρωση. Απόφαση που έχει οδηγήσει και σε απολύσεις εργαζομένων στο πρόγραμμα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καταγγέλλει το απαράδεκτο αυτό γεγονός. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και κάθε υπεύθυνο να παρέμβουν άμεσα ώστε να σταματήσει τώρα η απάνθρωπη αυτή διαδικασία.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Νίκος Σερετάκης

Νίκος Σερετάκης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *