Κατάργηση πεζοδρομίου στην Παπαναστασίου χωρίς καμιά σήμανση

Η οδός Παπαναστασίου είναι ο βασικός οδικός άξονας που συνδέει τη Νέα Φιλαδέλφεια με την Νέα Ιωνία, μετά την κατάργηση λόγω των έργων υπογειοποίησης της Πατριάρχου Κωνσταντίνου. Είναι η μοναδική δίοδος για όσους χρησιμοποιούν το Σταθμό ΗΣΑΠ Περισσού.

Την περασμένη Παρασκευή η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του Ιωνικού Κέντρου της Μητρόπολης στο οικόπεδο απέναντι από τον σταθμό του Ηλεκτρικού, προχώρησε στην εργοταξιακή περίφραξη του χώρου καταλαμβάνοντας κατά μήκος της οδού Παπαναστασίου για αρκετά μέτρα όλο το πεζοδρόμιο. Έτσι χωρίς καμιά σήμανση, χωρίς καμιά εναλλακτική διάβαση.

Οι πεζοί που μετακινούνται από και προς την πόλη μας είναι αναγκασμένοι να στριμωχθούν στο απέναντι πεζοδρόμιο, διασχίζοντας έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο δρόμο με τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο, ή να κατέβουν στο οδόστρωμα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το ερώτημα είναι: Ποιος έδωσε άδεια κατάληψης πεζοδρομίου στον εργολάβο; Γιατί δεν τηρήθηκε η υποχρέωση να εξασφαλιστεί εναλλακτικός χώρος διέλευσης πεζών; Γιατί δεν υπάρχει κάποια σήμανση;

Η αρμόδια πολεοδομία της περιοχής είναι στα 50 μέτρα. Μήπως θα πρέπει να κάνει αυτοψία και να επιβάλλει τα απαραίτητα;

Μήπως θα πρέπει να κινητοποιηθεί και η δημοτική αρχή, ας είναι στα όρια της Νέας Ιωνίας, αφού η Παπαναστασίου είναι δρόμος που εξυπηρετεί σχεδόν αποκλειστικά δημότες και κατοίκους της πόλης μας; Αλλά και η Περιφέρεια, η οποία είναι βασικός χρηματοδότης του έργου;

Τέλος, αν μας διαβάζει κάποιος αρμόδιος από την Μητρόπολη, καλό θα είναι να παρέμβει σε ένα έργο της, που διαφημίζει ως αναβάθμιση της περιοχής.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *