Αιχμή για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω υπηρεσιακών αναγκών αφήνει το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου

Δεν βαίνουν όλα καλώς στο Δήμο μας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου. Το Σωματείο αναφέρει ότι χρειάστηκε να υπάρξουν 3 κρούσματα σε εργαζομένους για «να αποκαλυφθεί συνολικότερα το πρόβλημα της υπερ-μετάδοσης του κορωνοϊού στο Δήμο μας», ενώ ζητά ένταση των προληπτικών ελέγχων και ενημέρωση. Αφήνει μάλιστα αιχμή για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από την κεντρική και την τοπική εξουσία, οι οποίες επικαλούνται «τις υπηρεσιακές ανάγκες και ελλείψεις».

Η ανακοίνωση

Καταγγέλλουμε την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ανάρτηση που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η πόλη της καρδιάς μας», ο οποίος αναφέρθηκε ονομαστικά σε συνάδελφό μας, που βγήκε θετικός στον κορωνοϊό. Περιμένουμε τόσο από τη διοίκηση του Δήμου, όσο και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να σταθούν στο πλάι των εργαζομένων ενισχύοντας και θωρακίζοντας κάθε προσπάθεια πρόληψης και προστασίας της υγείας στην εργασία.

Δυστυχώς χρειάστηκε να υπάρξουν 3 κρούσματα σε συναδέλφους εργαζόμενους στο Δήμο, καθώς και το κλείσιμο μιας δομής για ν’ ανοίξουν τα στόματα και να αποκαλυφθεί συνολικότερα το πρόβλημα της υπερ-μετάδοσης του κορωνοϊού στο Δήμο μας. Από τη δεύτερη φάση της πανδημίας διεκδικήσαμε και πετύχαμε τον τακτικό έλεγχο των συναδέλφων, μέσω των rapid tests. Ότι στους 409 ελέγχους βρέθηκαν 4 θετικά αποτελέσματα δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και συντονιστή. ότι όλα βαίνουν καλώς. Για την αντιμετώπιση της πανδημίας ούτε η κεντρική, ούτε η τοπική εξουσία μπορεί να ζητάει ατομική ευθύνη χωρίς η ίδια να παίρνει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα ή χωρίς να τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα, επικαλούμενη τις υπηρεσιακές ανάγκες ή ελλείψεις.

Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.

Ως Σωματείο και με βάση την κατάσταση που διαμορφώνεται σε τοπικό επίπεδο απαιτούμε:

  • Ένταση των προληπτικών ελέγχων τόσο με rapid όσο και με μοπριακά τεστ
  • Μέσα Ατοιμικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους
  • Τήρηση των αποστάσεων στα γραφεία, καθώς και τακτικές απολυμάνσεις
  • Ενημέρωση του Σωματείου για τα κρούσματα που εμφανίζονται
  • Καθημερινή παρουσία του γιατρού εργασίας στο Δήμο με αλλαγή της σύμβασής του λόγω πανδημίας
  • Ηθική και υλική συμπαράσταση σε εργαζόμενους που νοσούν ή θα νοσήσουν από κορωνοϊό.
Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *