Άλλη μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα…

Μας έχει συνηθίσει η διοίκηση Βούρου σε δελτία τύπου που επί της ουσίας δεν ανακοινώνουν τίποτα συγκεκριμένο. Τον κανόνα δεν παρέβη ούτε αυτή τη φορά. Όπως μαθαίνουμε η δημοτική αρχή (Βούρος, Κοσκολέτος, Σαραντόπουλος) συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και συζητήθηκαν «η πορεία των έργων που ήδη εκτελούνται στην πόλη καθώς και η δυνατότητα χρηματοδότησης νέων έργων που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα Χαλκηδόνα».

Ποια είναι αυτά;

  • Η άμεση έναρξη των εργασιών για την αντιπλημμυρική προστασία της Αγίας Μαρίνας (συλλεκτήρας Σ7)
  • Οι εργασίες συντήρησης της γέφυρας της οδού Βρυούλων
  • Η δυνατότητα χρηματοδότησης της κατασκευής νέου ΚΑΠΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια
  • Η κατασκευή πεζογέφυρας στη Νέα Χαλκηδόνα
  • Η δυνατότητα χρηματοδότησης για την συντήρηση και αναβάθμιση αθλητικών χώρων της πόλης
  • Τα έργα συντήρησης στο ύψος της οδού Ζαΐμη (παραπόταμος Κηφισού) στη συνοικία Απομάχων στη Νέα Φιλαδέλφεια
  • Η πορεία των συνοδών του γηπέδου της ΑΕΚ έργων

Μέχρι εδώ καλά. Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση γι αυτά τα έργα; Η ανακοίνωση του Δήμου αρκείται να μας μεταφέρει δηλώσεις του δημάρχου: «Η συνεργασία μας με τον κ. Πατούλη και την Διοίκηση της Περιφέρειας όπως έχω αναφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν είναι εξαιρετική. Στην σημερινή συνάντηση αναφερθήκαμε στα έργα εκείνα που πρέπει να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες και συμφωνήσαμε στην εντατικοποίηση των ενεργειών μας προκειμένου να αρθούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια και να επιταχυνθεί ο χρόνος εκτέλεσης και υλοποίησης των παραπάνω έργων».

Οι κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία εδώ και χρόνια να ξεκινήσει το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή της Ρενώ-ΜΑΒΑ, απλά πληροφορούνται ότι έγινε άλλη μια συζήτηση… κορυφής Βούρου-Πατούλη. Για το έργο που λείπει από την περιοχή τους και εγκυμονεί κινδύνους κάθε φορά που βρέχει, μαθαίνουν ότι τέθηκε σε άλλη μια συζήτηση.

Αντίθετα μαθαίνουμε ότι προχωρά η υλοποίηση «εμβληματικών έργων όπως το γήπεδο της ΑΕΚ», σύμφνωα με δήλωση του περιφερειάρχη…

Η γέφυρα Βρυούλων

Σε αντίθεση με την φειδωλή σε ουσιαστική ενημέρωση ανακοίνωση του Δήμου, το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής δίνει κάποιες περισσότερες πληροφορίες για ένα έργο που ανήκει στη δική της δικαιοδοσία. Διαβάζουμε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Περιφέρειας:

«Ο κ. Βούρος αναφέρθηκε στη γέφυρα Βρυούλων, επισημαίνοντας πως οι διαβρώσεις που έχουν προκληθεί χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων για την προστασία των πολιτών. Ο Περιφερειάρχης διαμήνυσε στον κ. Βούρο πως ήδη έχει συνεννοηθεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας προκειμένου να γίνει άμεσα δημοπράτηση έργων φωτισμού και ανάπλασης της γέφυρας».

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *