Ακυρώνονται ιατρεία του Κέντρου Υγείας (πρ. ΙΚΑ) – μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο

Την παύση λειτουργίας 12 ιατρείων του Κέντρου Υγείας Ν. Φιλαδέλφειας (πρ. ΙΚΑ) προωθεί το Υπουργείο Υγείας, αφού στους χώρους του κτιρίου σχεδιάζεται να αναπτυχθούν 10 εμβολιαστικά κέντρα. Μάλιστα τα εμβολιαστικά κέντρα θα διαχέονται σε δυο ορόφους του κτιρίου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ανθρώπων που θα προσέρχονται.

Το θέμα ανέδειξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σερετάκης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (27/1), ενώ ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος παραδέχτηκε ότι δημιουργείται σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα για την σοβαρή αυτή δομή υγείας της πόλης.

Συγκεκριμένα από 6 εμβολιαστικά κέντρα που είχαν οριστεί να λειτουργήσουν στο Κ.Υ. τελικά έγιναν 10, ενώ η χωροταξία του κτιρίου επιτρέπει τη λειτουργία 4 εμβολιαστικών κέντρων χωρίς να θίγεται η εύρυθμη λειτουργία του.

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό μεθοδεύεται η ακύρωση του Κ.Υ. και η μετατροπή του αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο, αφήνοντας την πόλη χωρίς πρόσβαση σε κρίσιμες ειδικότητας γιατρών.

Ο κ. Σερετάκης  τόνισε ότι τίθενται θέματα δυσλειτουργίας και επικινδυνότητας, κίνδυνοι συγχρωτισμού και συνωστισμού και μετατροπής του σε κέντρο διάδοσης του κορωνοιού. Κατήγγειλε ότι ήδη υπάρχουν ακυρώσεις προγραμματισμένων ραντεβού, ενώ εδώ και κάποιο καιρό δεν γίνονται αιμοληψίες παρά μόνο σε έκτακτα λόγω έλλειψης υλικών. Μάλιστα στηλίτευσε τη στάση του δημάρχου, ο οποίος συναντήθηκε πρόσφατα με την υφυπουργό κ. Ράπτη, χωρίς όπως είπε να θέσει το θέμα.

Ο κ. Βούρος απαντώντας είπε ότι δημιουργείται όντως πρόβλημα και για άλλη μια φορά επικαλέστηκε το… «όλοι μαζί» για να μην προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός, χωρίς όμως για άλλη μια φορά να προτείνει στο σώμα κάποια απόφαση, ή έστω ένα ψήφισμα.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *