Η διοίκηση δεν δέχτηκε καν να συζητηθεί στο Δ.Σ. το θέμα του Φιλοζωικού

Παρά τις φιλοζωικές «κορώνες» του δημάρχου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιείται σήμερα 27/1 οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης δεν δέχτηκαν καν να εισαχθεί προς συζήτηση η πρόταση του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας, για μια μόνιμη λύση στο θέμα του χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων.

Για την ιστορία από τα μέσα Δεκεμβρίου ο Σύλλογος έχει καταθέσει πρόταση προς το Δ.Σ. και όπως γνωρίζουμε είχε την διαβεβαίωση του δημάρχου ότι θα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πράγμα που δεν έγινε. Αντιθέτως πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε από τον Δήμο το τελεσίγραφο για έξωση του Φιλοζωικού από το άλσος στις 31/1. Ακολούθησε η αντίδραση του Συλλόγου, η συλλογή υπογραφών, η αντίδραση πολιτών και συλλόγων, η ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών, αλλά και άλλων δημοτικών συμβούλων που οδήγησαν στην ανακοίνωση μιας δίμηνης παράτασης (στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο δήμαρχος ανέφερε τρίμηνη) στην παραμονή του χώρου στο άλσος.

Κι έρχεται σήμερα η διοίκηση Βούρου και απορρίπτει την εισαγωγή ως θέματος και τη συζήτηση της πρότασης του Φιλοζωικού Συλλόγου. Αφήνοντας στο σκοτάδι τα τεκταινόμενα γύρω από την υπόθεση του καταφυγίου των αδέσποτων. Απογοητεύοντας την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου που παρακολουθούσε τη συζήτηση, για την οποία λίγο πριν ο δήμαρχος δήλωνε ότι βρίσκονται σε «αγαστή συνεργασία»…

Ένα θέμα που απασχόλησε εδώ και μέρες τη δημόσια συζήτηση στην πόλη μας, δεν κρίθηκε αναγκαίο να τύχει δημοκρατικής και ανοιχτής συζήτησης στο ανώτατο συλλογικό όργανο της πόλης μας.

Για την ιστορία την πρόταση εισαγωγής του θέματος καταψήφισαν εκτός των δημοτικών συμβούλων της διοικούσας παράταξης και των «ενσωματωμένων» στη διοίκηση και οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Γρετζελιά.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *