Δύναμη Πολιτών: Μεγάλες οι ευθύνες δημοτικής αρχής και κυβέρνησης για τα προβλήματα θέρμανσης στα σχολεία

Σοβαρά ερωτήματα για τις ενέργειες που έχει (ή δεν έχει) κάνει η δημοτική αρχή σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων θέρμανσης στα σχολεία θέτει η Δύναμη Πολιτών σε ανακοίνωσή της. Όπως καταγγέλλει η ΔΠ ενώ η κυβέρνηση έχει μειώσει την τακτική επιχορήγηση για τα σχολεία της πόλης μας το 2021, η διοίκηση του Δήμου έχει επιδείξει αφωνία:

Πριν λίγες μέρες ήρθε στο φως, μετά από καταγγελίες γονέων, ένα πρόβλημα θέρμανσης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας. Το σχολείο αυτό βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας, αυτό που επέλεξε η κυβέρνηση για να δώσει άλλη μια επικοινωνιακή παράσταση για την επανέναρξη των σχολείων. Εκεί όπου η δημοτική αρχή παρέστη ως… σκηνικό και δεν τόλμησε να αρθρώσει έναν διεκδικητικό λόγο στην υπουργό Παιδείας για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της πόλης. Όπως και μέχρι σήμερα επικρατεί πλήρης αφωνία και συγκάλυψη από τη διοίκηση Βούρου για τη μείωση της τακτικής επιχορήγησης για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών για τα σχολεία της πόλης μας το 2021, γεγονός που θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα και λειτουργικές ανεπάρκειες.

Με αφορμή το πρόβλημα στο 1ο Δ.Σ. ΝΧ και την απάντηση του αρμόδιου αντιδήμαρχου Παιδείας, ο οποίος αν και ομολογεί την ύπαρξη του προβλήματος εδώ και πολλούς μήνες, προσπάθησε να επιρρίψει ευθύνες στη διεύθυνση του σχολείου, προκύπτουν ορισμένα σοβαρά ερωτήματα προς τη διοίκηση:

  • Υπογράφηκε και πότε η ετήσια σύμβαση συντήρησης των σχολικών καυστήρων;
  • Πραγματοποιήθηκαν και πότε οι συντηρήσεις των καυστήρων των σχολείων;
  • Ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την αποκατάσταση προβλημάτων όπως αυτό του 1ου Δημ.Σχ. Ν. Χαλκηδόνας;

Η διοίκηση Βούρου, αντί να εκμεταλλευτεί το μεγάλο διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών, επιδίδεται σε επικοινωνιακές κινήσεις.

Η Δύναμη Πολιτών δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους Συλλόγους Γονέων και καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να διεκδικήσει δυναμικά την αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων από την κυβέρνηση και την άμεση δρομολόγηση οριστικών λύσεων στα προβλήματα θέρμανσης όλων των σχολείων με γενναία έκτακτη επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *