Δύναμη Πολιτών: Να μην ξεσπιτωθεί ο Φιλοζωικός από το άλσος

Να μην ξεσπιτωθεί ο Φιλοζωικός Σύλλογος από το άλσος, ζητά με δελτίο τύπου της η Δύναμη Πολιτών, στηρίζοντας το αίτημα του Συλλόγου να έρθει το θέμα προς συζήτηση στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο. Καλεί δε σε υποστήριξη του Συλλόγου.

Το δελτίο τύπου

Η δημοτική αρχή Βούρου ξεσπιτώνει τον Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας από το άλσος, επικαλούμενη πρόστιμα 10 εκατομμυρίων ευρώ (!!!) και δικαστικές αποφάσεις, τα στοιχεία των οποίων όμως δεν δίνει στη δημοσιότητα.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος επιτελεί ένα σπουδαίο έργο εδώ και δεκαετίες αξιοποιώντας ένα μικρό χώρο στο άλσος της πόλης μας εδώ και 16 χρόνια. Πολλές εκατοντάδες εγκαταλειμμένα ζώα βρήκαν όχι μόνο στέγη, αλλά ζεστασιά, φροντίδα και αγάπη χάρη στον αγώνα ζωής που δίνουν κάποιοι πραγματικοί άνθρωποι, που αφιερώνουν και την ψυχή τους για να περιθάλψουν τα αδέσποτα.

Στη διάρκεια της θητείας της Δύναμης Πολιτών η πρόεδρος του Συλλόγου και ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος οδηγήθηκαν από τον δασάρχη στα δικαστήρια για παράνομη και αυθαίρετη χρήση του χώρου, αλλά δικαιώθηκαν.

Σήμερα είναι καθήκον όλων μας να υπερασπιστούμε το έργο και τη δράση του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας. Διεκδικούμε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μπορεί να γίνεται νόμιμη χρήση μικρού τμήματος του άλσους για καταφύγιο αδέσποτων, έστω και σε άλλο σημείο, ώστε να μην δημιουργηθούν τυχόν προβλήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων όταν αρχίσει η λειτουργία του γηπέδου της ΑΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση και στο βαθμό που υπάρχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, είναι ευθύνη του Δήμου να οργανώσει την ασφαλή μεταφορά των ζώων σε παρακείμενο χώρο και πάντα σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό.

Η διοίκηση Βούρου με το τελεσίγραφο της για προθεσμία έξωσης στις 31/1, καθώς και η άρνησή της να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα, θέτει σε κίνδυνο την ζωή και την προστασία δεκάδων αδέσποτων. Κυρίως όμως είναι μία ανεύθυνη και επί της ουσίας παράνομη πράξη, αφού ο κύριος Βούρος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η ευθύνη διαχείρισης των αδέσποτων ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ και όχι των φιλοζωικών σωματείων. Είναι ευλογία για το Δήμο η ύπαρξη του Φιλοζωικού, αφού στην πράξη, αλλά και με επίσημη απόφαση που έχει ληφθεί σε δημοτικό συμβούλιο το 2018, τα αδέσποτα στο Δήμο μας διαχειρίζονται από τον Σύλλογο σε συνεργασία με το Δήμο.

Καλούμε κάθε συμπολίτη μας να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας και στο αίτημά του να μην ξεσπιτωθεί, υπογράφοντας και την αντίστοιχη διαδικτυακή καμπάνια.

Στηρίζουμε το αίτημα της Συλλόγου να έρθει το θέμα προς συζήτηση στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 27/01.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

2 Σχόλια

  1. Λυπαμαι πολύ γ αυτό γίνεται ευχομαι να βρεθεί η καλύτερη λύση .ενημέρωστε μας πως μπορούμε να υπογραψουμε κατά αυτης της απανθρωπης απόφασης!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *