Φιλόζωοι από τα… Lidl (upd)

«Βρες τον καλύτερό σου φίλο! Υιοθέτησε ένα αδέσποτο από το άλσος μας!». Με αυτό τον ψευδεπίγραφο τίτλο η διοίκηση του Δήμου έκανε γνωστό στις 20/1 ότι μέχρι 31/1 (δηλαδή εντός 10 ημερών!) θα πρέπει να απομακρυνθούν τα αδέσποτα που φιλοξενούνται στο Άλσος από τον Φιλοζωικό Σύλλογο.

Γνωρίζουν οι διοικούντες τον Δήμο ότι κάτι τέτοιο είναι απλά… αδύνατο. Ανάδοχοι να υιοθετήσουν τα φιλοξενούμενα ζώα δεν πρόκειται να βρεθούν. Άλλωστε πριν ένα μήνα που «έτρεξε» ανάλογη καμπάνια από την ΑΕΚ δεν απέδωσε ούτε μια υιοθεσία.

Η ανακοίνωση του Δήμου είναι απλά μια επικοινωνιακή… ντρίπλα. Επικαλούμενοι τα φιλοζωικά αισθήματα των πολιτών, προχωρούν σε μια βίαιη εκκένωση του χώρου φιλοξενίας από το Άλσος, χωρίς ακόμα να έχουν ετοιμάσει κάποιον άλλο χώρο. Άλλωστε η πρότασή τους είναι και πάλι ένας μη νόμιμος χώρος. Όσο για το μεσοδιάστημα μέχρι να ετοιμαστεί ο νέος χώρος, αυτό που προτείνουν στο Φιλοζωικό Σύλλογο είναι να φιλοξενήσουν τα ζώα σε… πανσιόν για όσο χρειαστεί.

Αυτή η fake φιλοζωική στάση της διοίκησης, φαίνεται και από τον επικοινωνιακό τρόπο που έχει δράσει μέχρι σήμερα. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο που σύσσωμη η δημοτική αρχή φωτογραφιζόταν στο χώρο φιλοξενίας των αδέσποτων μοιράζοντας ανέξοδες υποσχέσεις για συνεργασία με τους εθελοντές, μέχρι σήμερα που στέλνει τελεσίγραφα δεν έχει φροντίσει να κάνει κάποια άλλη ενέργεια.

Γιατί λύσεις μπορούν να υπάρξουν, όπως η πρόταση που έχει καταθέσει ο Φιλοζωικός Σύλλογος εδώ και ένα μήνα για τη νομοθετική λύση* του θέματος. Μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί ότι η πρόταση θα φθάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί, κάτι που αθέτησε. Στην πρόσκληση για συνεδρίαση που στάλθηκε σήμερα (22/1) δεν έχει εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δ.Σ.

Όπως φαίνεται η δημοτική αρχή δεν θέλει τη νομιμοποίηση του υπάρχοντος χώρου μέσα στο άλσος. Θέλει απλά να διώξει τις εγκαταστάσεις από το άλσος. Αν ήθελε θα μπορούσε να αναζητήσει λύση. Όπως έθεσε και άλλα θέματα του άλσους στο Υπουργείο Περιβάλλοντος (σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε) και προκάλεσε την έκδοση νέας υπουργικής απόφασης για τη διαχειριστική μελέτη, θα μπορούσε να επιδιώξει και τη νομιμοποίηση του χώρου φιλοξενίας των αδέσποτων, υπερβαίνοντας τους περιορισμούς του Δασαρχείου.

Μήπως όμως οι λόγοι είναι άλλοι; Μήπως πραγματικά κάποιους ενοχλεί η ύπαρξη του Φιλοζωικού στο Άλσος; Μήπως τους βολεύει η «πίεση» που ασκεί ο δασάρχης για να καθαρίσουν το Άλσος, όχι από δασοκτόνες δραστηριότητες, αλλά από κοινωνικά επωφελείς δράσεις, συμβατές με τη φύση και το περιβάλλον;

Μια «βόλτα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς τι γνώμη έχουν οι πολίτες για το ποιοι ενοχλούνται από τον Φιλοζωικό.

Γιώργος Κατερίνης

*Να θυμίσουμε ότι για τις εγκαταστάσεις καθαριότητας του Δήμου που ξηλώθηκαν βίαια από το Άλσος και εγκαταστάθηκαν σε μη αδειοδοτημένο χώρο, δόθηκε ειδική νομοθετική λύση από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Νεώτερη ενημέρωση 23/1/2021, 18.00:

Δεχτήκαμε παράπονα για τη φωτογραφία που είχαμε αναρτήσει σε αυτή τη δημοσίευση, για το λόγο ότι συμπεριλαμβανόταν και ένα παιδί. Ήταν μια φωτογραφία από παλαιότερη επίσκεψη της δημοτικής αρχής στο χώρο φιλοξενίας των αδέσποτων στο άλσος και φυσικά ήταν αναρτημένη δημόσια.

Ήδη αλλάξαμε τη φωτογραφία γιατί φυσικά δεν είχαμε καμιά πρόθεση να εκθέσουμε ένα παιδί. Σημειώνουμε όμως την όψιμη ευαισθησία των μελών της διοίκησης, αφού οι ίδιοι χρησιμοποίησαν αυτή τη φωτογραφία για επικοινωνιακούς λόγους.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Ο κ. Γ. Βούρος, για πολλοστή φορά, προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια δυσάρεστη για τον ίδιο και τη «διοίκησή» του κατάσταση προσφεύγοντας στην προνομιακή μεταχείριση που έχει από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

    Έτσι, έκανε παρέμβαση σήμερα (Κυριακή 24 Ιανουαρίου) στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, στον Alpha TV, προκειμένου να δικαιολογήσει (για άλλη μια φορά) τα αδικαιολόγητα και να διασκεδάσει τις πολύ άσχημες εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει -και δικαιολογημένα- πανελλαδικά. Εντελώς προβλέψιμος, όπως πάντα, υπήρξε αυτοαναφορικός προσπαθώντας να πείσει ότι ο ίδιος είναι φιλόζωος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *