Χωρίς θέρμανση το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Χαλκηδόνας – ευθύνες στο Δήμο ρίχνουν οι γονείς

Λίγες μόλις μέρες μετά την επικοινωνιακή φιέστα κυβέρνησης και Δήμου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Χαλκηδόνας, ακριβώς δίπλα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο μαθητές και εκπαιδευτικοί κάνουν μάθημα στην παγωνιά, αφού η θέρμανση δεν λειτουργεί. Ένα πρόβλημα που όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου είναι γνωστό από πέρσι, πριν την έναρξη της πρώτης καραντίνας.

Όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος, σε σειρά επιστολών που έχει στείλει προς τη δημοτική αρχή δεν έχει λάβει καμιά απάντηση και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι κανείς δεν έχει επιληφθεί για να λύσει το πρόβλημα. Μόλις σήμερα, όπως γνωστοποιήθηκε, έχει κλειστεί ραντεβού με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας.

Σημειώνουμε ότι ο Πολίτης πριν από ένα χρόνο περίπου είχε και πάλι κάνει σχετική αναφορά για το πρόβλημα θέρμανσης στο ίδιο σχολείο (διαβάστε: Χωρίς θέρμανση λόγω βλάβης το μισό 1ο Δημοτικό Ν. Χαλκηδόνας)

Η Λαϊκή Συσπείρωση

Ανακοίνωση για το θέμα έστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση:

Στην κατάψυξη έχουν μπει από χτες μαθητές και εκπαιδευτικοί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας – λίγα μέτρα πιο πέρα από εκεί που στήνονταν ΄στις κάμερες για τις φωτογραφίες ο κ. Βούρος με την κ. Κεραμέως και τη συνοδεία της πριν λίγες μέρες.

Το πρόβλημα στη σύστημα θέρμανσης είναι γνωστό από πέρσι, αλλά δεν επιλύθηκε παρά τις διαβεβαιώσεις από μεριάς Δημοτικής Αρχής όλους αυτούς τους μήνες .

Πρόβλημα ανεπαρκούς θέρμανσης αναφέρεται και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ σοβαρά προβλήματα σε γυμνάσια και λύκεια (λχ ολόκληρη πτέρυγα του 3ου Λυκείου δεν έχει καθόλου (!) θέρμανση), κουκουλώνονται πίσω από την αναστολή της λειτουργίας τους χωρίς φυσικά να γίνεται κάτι για την  επίλυσή τους.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση και Δημοτική αρχή δεν αξιοποίησαν ούτε στο παραμικρό το χρόνο που είχανε ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν  με όλους τους όρους ασφάλειας και υγιεινής.

Κατά τα άλλα η υπογειοποίηση προχωρά, η νέα διαχειριστική μελέτη για την διευκόλυνση της επιχειρηματικής «αξιοποίησης» του Άλσους δρομολογείται και νέα εκατομμύρια δημόσιου χρήματος διεκδικεί η Δημοτική Αρχή για….υπόγειο πάρκινγκ που θα εκμεταλλεύεται επιχειρηματίας

Αμεση λύση στο πρόβλημα του 1ου Δημοτικού Νέας Χαλκηδόνας

Να γίνουν τώρα όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να λειτουργήσουν τα σχολεία όπως πρέπει,

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *