Ο κ. Κωνσταντινίδης, η… παρεξήγηση και οι συντηρήσεις των καυστήρων στα σχολεία που ξεκίνησαν τώρα

Με μια μακροσκελή δήλωση ο αντιδήμαρχος Παιδείας Τ. Κωνσταντινίδης ενημερώνει για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 20/1 με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Χαλκηδόνας και για το πρόβλημα που παρουσιάσθηκε με τη θέρμανση στο σχολείο. Ούτε λίγο – ούτε πολύ ο αντιδήμαρχος προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός της διακοπής λειτουργίας της θέρμανσης εν μέσω της κακοκαιρίας και αποδίδει «μικροπολιτική εκμετάλλευση» σε όσους ανέδειξαν το πρόβλημα. Στη δήλωσή του αναφέρεται σε μια… παρεξήγηση, αποδίδοντας ευθύνες στη διεύθυνση του σχολείου, ενώ αποκαλύπτει ότι μόλις πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η ετήσια συντήρηση του καυστήρα.

Σχετικά με το τελευταίο, το ρεπορτάζ του ΠΟΛΙΤΗ είναι αποκαλυπτικό: ο Δήμος δεν προχώρησε φέτος στην καθιερωμένη σύμβαση για τη συντήρηση των σχολικών καυστήρων. Το αποτέλεσμα είναι η συντήρηση των καυστήρων να πραγματοποιείται τώρα, τέσσερις (4) ολόκληρους μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και ενώ τα σχολεία επαναλειτούργησαν την περασμένη εβδομάδα με το πρώτο ψύχος να έχει πλήξει και την πόλη μας.

Δεν ξέρουμε αν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα σχολεία (γιατί εκτός του 1ου Δημ. Σχ. Ν.Χαλκηδόνας, υπάρχουν καταγγελίες και για άλλα σχολεία) οφείλονται ακριβώς σε αυτή την καθυστερημένη συντήρηση. Αλλά και μόνο αυτή η παράλειψη αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή αντί να εκμεταλλευτεί το παρατεταμένο χρονικό διάστημα που ήταν κλειστά τα σχολεία για να προχωρήσει σε απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης παρέμεινε τουλάχιστον απαθής.

Παρακάτω δημοσιεύουμε αυτούσια την δήλωση του αντιδημάρχου Παιδείας, από την οποία προκύπτουν όμως αρκετά ερωτήματα. Φαίνεται ότι η μια πτέρυγα του σχολείου δεν συνδέεται με την κεντρική θέρμανση και ότι ενώ ξεκίνησαν (;) εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος, αυτό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο αντιδήμαρχος ουσιαστικά αποδίδει ευθύνες στη διεύθυνση του σχολείου γι αυτό και το χαρακτηρίζει «παρεξήγηση». Το θέμα της σύνδεσης της μιας πτέρυγας του σχολείου δεν είναι καινούργιο, έχει προκύψει τουλάχιστον από πέρυσι τον Φεβρουάριο (δείτε και σχετικό δημοσίευμα του Πολίτη), ενώ οι σωλήνες στις οποίες αναφέρεται ο κ. Κωνσταντινίδης βρίσκονταν στο χώρο του σχολείου από την περασμένη άνοιξη. Άρα το θέμα δεν είναι γιατί επεστράφησαν οι σωλήνες στον προμηθευτή, αλλά γιατί επί 8-9 μήνες δεν αποκαταστάθηκε το πρόβλημα.

Η δήλωση Κωνσταντινίδη

Η μικροπολιτική εκμετάλλευση από κάποιους ενός προβλήματος θέρμανσης που προέκυψε τη Δευτέρα στο 1ο Δημοτικό Νέας Χαλκηδόνας και αντιμετωπίστηκε άμεσα από τον Δήμο δεν λύνει το πρόβλημα, απλώς δημιουργεί εντυπώσεις.

Σήμερα το πρωί είχα την ευκαιρία να συναντηθώ στο γραφείο μου με εκπροσώπους του συλλόγου γονέων του σχολείου και να κάνουμε μια εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα της σχολικής μονάδας.

Σε σχέση με το πρόβλημα της θέρμανσης, τους ενημέρωσα για τα εξής: Ο Δήμος από τη Δευτέρα το πρωί, οπότε ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου ότι σταμάτησε ο καυστήρας, ενήργησε άμεσα. Εντός μικρού χρονικού διαστήματος μετέβη στο σχολείο υδραυλικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ο οποίος με το πάτημα ενός διακόπτη (θερμικό) έθεσε ξανά σε λειτουργία τον καυστήρα, ο οποίος δεν παρουσίαζε κάποια εμφανή βλάβη (σημειωτέον ότι στον καυστήρα έχει γίνει πρόσφατα η ετήσια συντήρηση).

Το γεγονός ότι η θέρμανση αποκαταστάθηκε αυθημερόν διαπίστωσα και εγώ με επίσκεψή μου στο σχολείο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Εχθές, Τρίτη, κατόπιν εντολής μου, στο σχολείο μετέβη για περισσότερη ασφάλεια ακόμα ένας ειδικός (τεχνικός καυστήρων) και ήλεγξε επίσης το σύστημα. Όπως ενημέρωσε ο τεχνικός άπαντες, δεν μπορούσε να είναι βέβαιος αν υπάρχει κάποια βλάβη γιατί το σύστημα θέρμανσης λειτουργούσε ομαλά και επιφυλάχθηκε να το ελέγξει ξανά σε περίπτωση νέας βλάβης. Σήμερα, ημέρα Τετάρτη, σε νέα επίσκεψη των υδραυλικών του Δήμου στο σχολείο, καθώς μια αίθουσα του σχολείου δεν θερμαινόταν ικανοποιητικά, επαναρυθμίστηκε η πίεση στον καυστήρα και έως τώρα το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί κανονικά.

Πάρα ταύτα, στους εκπροσώπους του συλλόγου γονέων δόθηκε εκ μέρους μου η ρητή διαβεβαίωση ότι σε περίπτωση που χρειασθεί οποιαδήποτε επισκευή ή αντικατάσταση τμήματος του συστήματος θέρμανσης (κυκλοφορητής κ.λπ.), αυτό θα γίνει άμεσα, ανεξαρτήτως του ύψους της απαιτούμενης δαπάνης, όπως συνέβη και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Φιλαδέλφειας πρόσφατα, στο οποίο αντικαταστάθηκε ο κυκλοφορητής με δαπάνη της σχολικής επιτροπής εντός δύο ημερών!

Πέραν των ανωτέρω, άμεσα πρόκειται να λυθεί οριστικά από την Τεχνική Υπηρεσία και το χρόνιο πρόβλημα της σύνδεσης μιας πτέρυγας του σχολείου (μια αίθουσα ενισχυτικής διδασκαλίας, μια σχολική αίθουσα και η αίθουσα εκδηλώσεων, οι οποίες θερμαίνονται με άλλα μέσα, κλιματιστικό κ.λπ.) με τη κεντρική θέρμανση.

Για την αποφυγή παρεξηγήσεων και άδικης κατανομής ευθυνών, οφείλω να επισημάνω ότι οι σωλήνες που ήταν απαραίτητοι για την ολοκλήρωση της σύνδεσης της πτέρυγας αυτής με τη κεντρική θέρμανση είχαν μεταφερθεί στο σχολείο και παρέμεναν εκεί μετά από συνεργασία της διεύθυνσης του σχολείου, του Προέδρου της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής και της Τεχνικής Υπηρεσίας, αλλά δυστυχώς -μάλλον εκ παρεξηγήσεως- επεστράφησαν από το Σχολείο στον προμηθευτή προ της ολοκλήρωσης του έργου και της πρόσφατης επαναλειτουργίας των σχολείων. Ήδη σήμερα το πρωί, κατόπιν νέας συνεννοήσεως της Διεύθυνσης του σχολείου με την Τεχνική Υπηρεσία, έγινε επαναπαραγγελία από την κ. Διευθύντρια των σωλήνων και θα τοποθετηθούν από την Τεχνική Υπηρεσία το συντομότερο δυνατό για την οριστική λύση του προβλήματος.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

4 Σχόλια

 1. Προτείνω ο κ. Α. Κωνσταντινίδης ως νέος Πορτοσάλτε να εισηγηθεί η δαπάνη για την αποκατάσταση της ζημιάς να αναληφθεί από τη διευθύντρια του σχολείου και το σύλλογο των δασκάλων, γιατί θέλησαν να το παίξουν τεχνικοί, έδωσαν εντολή οι σωλήνες που προοριζόντουσαν για την αποκατάσταση της βλάβης να γυρίσουν πίσω στον προμηθευτή αντί να λιάζωνται όλο το καλοκαίρι ξαπλωτοί στην αυλή και συγχρόνως εξέθεσαν τον κ. αντιδήμαρχο, ο οποίος έτρεχε νύχτα – μέρα όσο τα σχολεία ήταν κλειστά για να οργανώνει συνεργεία για την ταχύτατη αποκατάσταση των ζημιών μόλις τα σχολεία ανοίξουν. Προνοητικός καθώς ήταν κατόρθωσε σε 2 μέρες να αλλάξει ο κυκλοφορητής στο 2ο δημοτικό Ν. Φιλαδέλφειας, νάτος – νάτος ο πρωταθλητής!!!, σε χρόνο πάλι ρεκόρ θα παραγγείλει ξανά τους σωλήνες στο 1ο δημοτικό Ν. Χαλκηδόνας και είναι έτοιμος να λύσει και το πρόβλημα θέρμανσης στο 5ο δημοτικό. Μάθε τέχνη και άστηνε και αν πεινάσεις πιαστηνε αντιδήμαρχε.

 2. Ο κουτοπόνηρος Κων/νίδης για να κρύψει την μόνιμη ανεπάρκεια της διοίκησης στην οποία προσκολλήθηκε και της οποίας αποτελεί μέρος του προβλήματος, προσπαθεί απεγνωσμένα να εκμεταλλευτεί το κλίμα δυσαρέσκειας που έχει καλλιεργηθεί εντέχνως εναντίον των παιδαγωγών της πρωτοβάθμιας εδώ και χρόνια, μεταθέτοντας ευθύνες στη Δ/νση του 1ου Δημοτικού. Ποιος δεν έχει ακούσει άλλωστε το κλασσικό «οι δάσκαλοι πληρώνονται και κάθονται» (κατ’ αναλογία με το «οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες» ή «οι ταξιτζήδες είναι αλήτες» ή «οι πολιτικοί τα πιάνουν» ή «οι δημοσιογράφοι είναι ρουφιάνοι») και άλλες τέτοιες ή παρόμοιες ισοπεδωτικά γενικευμένες φράσεις, βγαλμένες από… τη μπυραρία του Μονάχου.
  Ο άνθρωπος δεν είναι απλώς ξεκάθαρα ταυτισμένος με τους ιδεοληπτικούς φιλελέδες και κρύπτο (ή και φανερά) ακροδεξιΐζοντες της πολ.πολ. Προσπαθεί να τους ξεπεράσει. Και ομολογουμένως τα καταφέρνει! Άξιος!

 3. Μητσοτακικότερος του Κυριάκου σε παραληρηματική προσπάθεια απαξίωσης των εκπαιδευτικών ως έμψυχο δυναμικό του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας. Ένα τοπικό μικροεργαλείο κοινωνικού αυτοματισμού που μας κοστίζει όμως ένα μηνιάτικο πολύ πάνω από αυτό που έχει ο μέσος εργαζόμενος. Θα ήταν αστείο, αλλά είναι εξοργιστικό, το ότι τολμά ακόμα να εμφανίζει εαυτόν ως άνθρωπο του προοδευτικού χώρου.

 4. Αντί με σεμνότητα και ταπεινότητα να απολογηθεί που άφησαν τα παιδιά σε πολικές θερμοκρασίες εξ αιτίας της αδυναμίας του να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη καθήκοντά του ως έμμισθος αντιδήμαρχος Παιδείας (θέση που του προσφέρθηκε χωρίς να αντικατοπτρίζει την κοινωνική αποδοχή των μόλις 900+ ψήφων), αφήνοντας ανεκμετάλλευτο όλο το διάστημα που οι σχολικές μονάδες παρέμεναν κλειστές, προσπαθεί να φορτώσει ευθύνες στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου !!!
  Λες και οι εκπαιδευτικοί -και όχι ο Δήμος- είναι υπεύθυνοι για την πορεία ή όχι του έργου!!!
  Λες και δεν έχουν να ασχοληθούν με το εκπαιδευτικό τους έργο !!!

  Και ποια ακριβώς τελικά είναι η δουλειά του Δήμου ;
  Να φωτογραφίζονται με την κάθε Κεραμέως απολαμβάνοντας λίγα φωτογραφικά στιγμιότυπα ;

  Αυτό, αν δεν απατώμαι, στη γλώσσα του επαγγέλματός του λέγεται στρεψοδικία.

  Δύσκολα πάντως χαρακτηρίζεται ως ευφυής η παράλληλη παραδοχή του ότι μόλις πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η ετήσια συντήρηση του καυστήρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *