Τάφας: Δεν αυξήσαμε τα τέλη, απλά καταργήσαμε την έκπτωση…

Σε «επιβεβλημένη συμμόρφωση με το νόμο» αποδίδει ο αντιδήμαρχος Η. Τάφας την κατάργηση της έκπτωσης που δικαιούνται οι δημότες στα τέλη νεκροταφείου. Σε μακροσκελή του ανακοίνωση (την οποία δεν έλαβε ο Πολίτης) αναφέρει ότι η απόφαση που είχε ληφθεί το 2016 «δεν ήταν σύννομη» και καταλήγει σε μια… αστεία διατύπωση: «Επομένως δε μιλάμε για αύξηση, αλλά για επιβεβλημένη κατάργηση έκπτωσης». Μάλιστα γράφει ότι η κατάργηση της έκπτωσης δεν έγινε «στα κρυφά», αλλά την εισηγήθηκε στη συνεδρίαση της ΕΠΖ.

Η αλήθεια είναι, όπως ήδη έγραψε ο Πολίτης στο σχετικό ρεπορτάζ του, ότι ο κ. Τάφας εισηγήθηκε τρεις αλλαγές στη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μεταξύ των οποίων και η κατάργηση της έκπτωσης των δημοτών, επικαλούμενος μόνο την μεταφορά των εσόδων του παγκαρίου από το Δήμο στην Μητρόπολη. Και όπως ομολογεί και στην μακροσκελή απάντησή του, η κατάργηση της έκπτωσης «συμβάλλει στη μείωση της απώλειας των εσόδων του δήμου μας, συνέπεια της εφαρμογής του νόμου 4735/2020», τα οποία τα υπολογίζει στις 143.400 ευρώ ετησίως!

Δηλαδή, η διοίκηση Βούρου δια του κ. Τάφα ομολογεί ότι επιβάλλει αύξηση τελών για τους δημότες για να ρεφάρει τη χασούρα από το παγκάρι…

Άρης Βασιλόπουλος: επέλεξαν να εξισώσουν τα τέλη και επέλεξαν να τα εξισώσουν προς τα πάνω, δεν τους υποχρέωσε κανείς

Σχολιάζοντας την απάντηση Τάφα ο πρώην δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, διαψεύδει τους ισχυρισμούς περί νομιμότητας, αναφέροντας ότι η απόφαση που έλαβε η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών έχει έγκριση νομιμότητας από το 2016. Κάτι που προφανώς γνωρίζει ο κ. Τάφας και γι αυτό το λόγο δεν ανέφερε την αιτιολογία περί «μη σύννομης απόφασης» στη συνεδρίαση της ΕΠΖ.

Η ανάρτηση του κ. Βασιλόπουλου:

Δεν αυξήθηκαν τα τέλη κοιμητηρίου κατά 25% για τους δημότες, απλώς καταργήθηκε η έκπτωση που ψήφισε η Δύναμη πολιτών το 2016!!!

Επίσης, κάπως έπρεπε να βγουν τα σπασμένα από την απώλεια είσπραξης εσόδων από το παγκάρι, που με νόμο της κυβέρνησης πήγε στις Μητροπόλεις.

Αυτή είναι η «αποστομωτική» απάντηση του αντιδημάρχου Οικονομικών.

Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, γράφει ψευδώς ότι η απόφαση ήταν μη σύννομη, τη στιγμή που η έκπτωση έχει εγκριθεί στον έλεγχο νομιμότητας από το 2016. Επομένως επέλεξαν να εξισώσουν τα τέλη και επέλεξαν να τα εξισώσουν προς τα πάνω, δεν τους υποχρέωσε κανείς.

Όσα ψέματα και αν πουν, όσο και να συσκοτίσουν την πραγματικότητα, η αλήθεια είναι μία: όταν οι περισσότεροι Δήμοι προσπαθούν να κάνουν μειώσεις τελών και φόρων για να στηρίξουν πολίτες και επαγγελματίες εν μέσω πανδημίας, εδώ γίνεται το αντίθετο για να γεμίσουν τα ταμεία από τις τσέπες των δημοτών.


Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *