Ένωση Γονέων: Επικοινωνιακά παιχνίδια από την κα Κεραμέως

Χωρίς σχέδιο έγινε η επανεκκίνηση των μαθημάτων στα σχολεία, όπως αναφέρει η Ένωση Συλλόγων Γονέων της πόλης μας, υπογραμμίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση, αλλά και από τον Δήμο. Χαρακτηρίζουν μάλιστα επικοινωνιακή την επίσκεψη της ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Χαλκηδόνας.

Η ανακοίνωση

Σε Δελτίο Τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΝΦ-ΝΧ στις 18.12.2020 είχαμε επισημάνει τις τραγικές παραλήψεις του Υπουργείου Παιδείας και της Υπουργού Παιδείας καθώς και την αδυναμία τους να φροντίσουν από το καλοκαίρι να οχυρώσουν  τα σχολεία, εν όψει του «δεύτερου κύματος» της πανδημίας. Ειδικότερα

–             δεν προχώρησαν στο μαζικό διορισμό εκπαιδευτικών

–              δεν φρόντισαν για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στα  σχολεία με αποτέλεσμα να υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν διδαχτεί ούτε ώρα σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα

–             δεν προχώρησαν στην τοποθέτηση επιπλέον προσωπικού καθαριότητας

–              δεν φρόντισαν για την αύξηση των σχολικών αιθουσών,

–              δεν φρόντισαν για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη

–              δεν φρόντισαν για την ενίσχυση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

–              δεν φρόντισαν για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού προς όλα τα σχολεία και όλους τους μαθητές της Χώρας

–              δεν φρόντισαν για το δωρεάν και τακτικό έλεγχο μαθητών και εκπαιδευτικών για τον COVID-19.

Καλέσαμε μάλιστα την Υπουργό Παιδείας έστω και την τελευταία στιγμή να πραγματοποιήσει όσα δεν έκανε μέχρι σήμερα και να δρομολογήσει άμεσα την ομαλή και ασφαλή επιστροφή των μαθητών στο φυσικό τους χώρο.

Στις 11.1.2020 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επαναλειτούργησαν χωρίς βέβαια να έχει γίνει κάτι από τα ανωτέρω! Σαν να μην έφτανε αυτό, η Υπουργός επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά το 2ο Δημοτικό σχολείο του Δήμου μας,  κάνοντας ουσιαστικά επικοινωνιακά παιχνίδια, αφού δεν ενημερώθηκαν γονείς και σύλλογοι ώστε να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την υπάρχουσα κατάσταση. Οι λιγοστοί γονείς που ήταν εκεί μόλις που πρόλαβαν να εκφράσουν τις απόψεις τους. Η Υπουργός μίλησε για επιπλέον μέτρα προστασίας υπό τις οδηγίες και τις εισηγήσεις των ειδικών, όπως σχολαστικός αερισμός των σχολικών αιθουσών και κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης των παιδιών στο σχολείο. Στην ουσία το σχέδιο της για το άνοιγμα των σχολείων είναι ανύπαρκτο. Απλά μεταφέρει την ευθύνη λειτουργίας στους ίδιους τους συλλόγους διδασκόντων και στο ανύπαρκτο βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

Παράλληλα με αυτά έχουμε πρώτα τις δηλώσεις καθηγητών λοιμωξιολογίας και μελών της επιτροπής ειδικών που αναφέρουν πως τα σχολεία μπορεί να ξανακλείσουν και ακολούθως το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και μιλά για έντονα φαινόμενα που θα επηρεάσουν προσεχώς τις περισσότερες περιοχές της χώρας!

Είναι φανερό πως για μια ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η Υπουργός έλαβε τα συγχαρητήρια από τους αρμόδιους του Δήμου για τη μέχρι τώρα δράση της και για τα μέτρα που έχει λάβει για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων! Θυμίζουμε πως το 2021 μειώνεται ακόμη περισσότερο η τακτική επιχορήγηση για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των Σχολείων του Δήμου μας! Γνωρίζουμε όμως ποιοι είναι οι συνυπεύθυνοι της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για την προχειρότητα και τις ελλείψεις που παρατηρούνται  στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην εκπαίδευση.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Επικοινωνιακά παιχνίδια με κάμερες, με φωτογράφους και τοπικούς κονφερασιέ το δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Παιδείας και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *