Ουσιαστικά μέτρα ζήτησαν οι γονείς από την Κεραμέως

Τα αιτήματα των γονέων για επιπλέον αίθουσες ώστε να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, ουσιαστική ιχνηλάτηση και μέτρα εκεί που εντοπίζονται κρούσματα, μετέφεραν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Χαλκηδόνας στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που βρέθηκε σήμερα 11/1 το πρωί στην πόλη μας για να επιθεωρήσει το άνοιγμα των σχολείων.

Από νωρίς το πρωί η δημοτική αρχή είχε παραταχθεί έξω από το σχολείο, μαζί με αστυνομική δύναμη και τη… δημοτική αστυνομία για να υποδεχτούν την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία κατέφθασε με τη συνοδεία καμερών και δημοσιογράφων. Μόνο τους εκπροσώπους των γονέων δεν είχαν ειδοποιήσει, οι οποίοι παρόλα αυτά βρέθηκαν στο χώρο. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Αρετή Περιβόλα, ο αντιπρόεδρος Αχιλλέας Δραγούμης και το μέλος της Ένωσης Γονέων και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σερετάκης εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τους όρους με τους οποίους ανοίγουν τα σχολεία, τονίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο από αυτά που έχουν ζητήσει οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές, τονίζοντας τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός για άλλη μια φορά επικαλέστηκε τις εισηγήσεις των λοιμοξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων, αποφεύγοντας να πάρει θέση σε όσα της υπέδειξαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Χαλκηδόνας που στεγάζεται στον ίδιο χώρο, όπου υπάρχει μια αίθουσα επιπλέον (τοποθετήθηκε μόλις πέρυσι) αχρησιμοποίητη, αφού δεν υπάρχει διορισμένος νηπιαγωγός. Έτσι στο Νηπιαγωγείο κάνουν μάθημα σε δυο αίθουσες από 25 νήπια, ενώ θα μπορούσαν να μοιραστούν.

Αυτά βέβαια δεν θα ακουστούν στα κανάλια που φιλοξενούν την επίσκεψη της υπουργού. Όπως δεν βρήκαν χώρο και στο δελτίο τύπου του Δήμου.

Το δελτίο τύπου του Δήμου

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Χαλκηδόνας επισκέφθηκαν σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας τους, o Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννης Βούρος, η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, η νέα Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή και η Γενική Γραμματέας  του Υπουργείου κ. Αναστασία Γκίκα

Η κ. Κεραμέως αρχικά ευχαρίστησε τα στελέχη της Εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές για τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν όλο το διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά, σημειώνοντας επίσης πως τα σχολεία αρχίζουν εκ νέου τη δια ζώσης λειτουργία τους, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις εισηγήσεις των ειδικών, με επιπλέον μέτρα προστασίας, όπως για παράδειγμα τα δωρεάν τεστ για τους εκπαιδευτικούς και η κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης των παιδιών στο σχολείο. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, η κ. Κεραμέως εκτός από τους διευθυντές των σχολείων, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και ορισμένες τάξεις όπου ευχήθηκε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς καλή χρονιά.

Ο  Αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Τάσος Κωνσταντινίδης, στη σύντομη παρέμβασή του ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος  προς τον σκοπό της θωράκισης των σχολείων έναντι του κορωνοϊού, όπως για τη συνεχή χορήγηση  στα σχολεία ικανής  ποσότητας αντισηπτικών και μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς και για τη χορήγηση στα σχολεία εκ μέρους του Δήμου φορητών υπολογιστών για τη μερική έστω κάλυψη των αναγκών  της  τηλεκπαίδευσης. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να γίνουν ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου για τον εκσυγχρονισμό των πεπαλαιωμένων  ηλεκτρονικών υπολογιστών των σχολείων, καθώς και για την άμεση ανάγκη να ληφθεί μέριμνα για τον κατάλληλο εξοπλισμό των οικογενειών που χρειάζονται στήριξη με υπολογιστές για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε  την κ. Υπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου για την επίσκεψή τους  στην πόλη μας, αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας σχολικής επιτροπής κατά την διάρκεια της πανδημίας τονίζοντας παράλληλα πως η προσπάθεια των στελεχών της Δημοτικής Αρχής για ασφαλή σχολεία συνεχίζεται και θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς. Ο κ. Βούρος επεσήμανε επίσης πως η συνεργασία με την κ. Υπουργό έως σήμερα είναι πολύ καλή και αυτή η αμφίδρομη σχέση που έχει δημιουργηθεί με σκοπό την επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν στα σχολεία της πόλης πιστεύει πως θα συνεχιστεί και το προσεχές διάστημα. Κλείνοντας ευχήθηκε ένα καλύτερο 2021 για όλους.  

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *