Παραταξιακή προπαγάνδα με λεφτά των δημοτών

Ένα 8σέλιδο φυλλάδιο με τον «απολογισμό» της διοίκησης Βούρου για τον πρώτο χρόνο κυκλοφόρησε η δημοτική αρχή και διανέμει σπίτι-σπίτι. Ένα φυλλάδιο στο οποίο η διοίκηση παρουσιάζει ως έργα της ακόμη και την… υπογειοποίηση για την οποία καμιά εμπλοκή δεν έχει ο Δήμος.

Στο φυλλάδιο επιχειρείται μια χονδροειδής προπαγάνδα με ψευδείς τίτλους, όπως «Επαναλειτουργία Κοινωνικού Ενδυματοπωλείου» και «Επαναλειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου». Των δομών δηλαδή που παρέλαβε σε πλήρη λειτουργία η σημερινή διοίκηση από την διοίκηση Βασιλόπουλου και που για μήνες κράτησε κλειστές, για να έρθει σήμερα να θριαμβολογήσει ότι δήθεν τις επαναλειτούργησε!

Είναι τέτοια η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ώστε παρουσιάζουν στον απολογισμό τους ακόμη και την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας, έργο που ξεκίνησε το 2018 και καθυστερεί η αποπεράτωσή του, ενώ θα έπρεπε να έχει παραδοθεί βάσει της αρχικής σύμβασης τον Ιανουάριο του 2020.

4 έργα – κανένα της διοίκησης Βούρου: το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο το παρέλαβε σε προχωρημένο στάδιο και έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα, ο παιδικός σταθμός είναι εκχώρηση δημοτικής περιουσίας στη Μητρόπολη, η υπογειοποίηση πραγματοποιείται από την Περιφέρεια χωρίς καμιά εμπλοκή του Δήμου, η δε Δημοτική Συγκοινωνία βρίσκεται σε λειτουργία από το καλοκαίρι του 2019, τρεις μήνες πριν αναλάβει.

Όλα τα… λεφτά όμως είναι η τελευταία σελίδα του φυλλαδίου, με ένα προσωπικό μήνυμα του Γ. Βούρου, στο οποίο επιτίθεται στην αντιπολίτευση (!) και σε «μερίδα του τοπικού δημοτικού – πολιτικού κατεστημένου»(!). Για όσα δεν κατέφερε να πραγματοποιήσει στους 16 μήνες που διοικεί η παράταξη των… μη-κατεστημένων (εδώ γελάνε…) Βούρου – Κουτσάκη – Τάφα – Κανταρέλη – Κοσκολέτου- Παπανικολάου – Σαραντόπουλου – Κοπελούσου κ.λπ. φταίει η «κακή» αντιπολίτευση…

Με ποια σύμβαση εκδόθηκε το φυλλάδιο;

Υπάρχει όμως κι ένα σοβαρό θεσμικό ζήτημα: Με ποια απόφαση εκδόθηκε αυτό το φυλλάδιο; Βάσει ποιας σύμβασης; Πώς θα πληρωθεί;

Αναζητήσαμε τις συμβάσεις τις οποίες έχει καταρτίσει η διοίκηση και βρήκαμε μια που καταρτίστηκε στις 19/11/2020 και αφορά την «Προμήθεια για την έκδοση έντυπου περιοδικού». Μπορείτε να την δείτε εδώ. Η συγκεκριμένη σύμβαση προβλέπει 2 εκδόσεις εντός του 2020, συνολικού κόστους 3.000€.

Αν το φυλλάδιο αυτό εκδόθηκε βάσει της παραπάνω σύμβασης προκύπτουν όμως μερικά ερωτήματα:

  1. Αυτό το φυλλάδιο θεωρείται περιοδικό του Δήμου;
  2. Αν ναι, τι θέση έχει η αξιολόγηση του δημάρχου για το ρόλο της αντιπολίτευσης σε ένα ενημερωτικό έντυπο του Δήμου;
  3. Το σημαντικότερο: Στη σύμβαση που έχει αναρτηθεί αναγράφεται επί λέξει: Πάντοτε σε κάθε φυλλάδιο θα προβλέπεται προκαθορισμένος χώρος για την προβολή των απόψεων της αντιπολίτευσης. Πού είναι λοιπόν οι απόψεις της αντιπολίτευσης;

Ούτε η διάρθρωση της ύλης στο εν λόγω φυλλάδιο, ούτε ο τρόπος γραφής δεν θυμίζει περιοδικό. Αντίθετα είναι ένας καθαρά παραταξιακός απολογισμός της διοικούσας παράταξης.

Δεν αρκεί που ο κ. Βούρος πληρώνει από το δημοτικό ταμείο δυο συνεργάτες – συμβούλους για να επικοινωνούν το «έργο» του (ο ένας μάλιστα εκδίδει εφημερίδα και διατηρεί ειδησεογραφική σελίδα), έρχεται να κάνει ένα ακόμα βήμα απαξίωσης των θεσμών, χρησιμοποιώντας τα χρήματα των πολιτών για να τυπώσει ένα καθαρά προπαγανδιστικό φυλλάδιο, με το οποίο κάνει μάλιστα και επίθεση στις άλλες παρατάξεις.

Μετά τον χλευασμό της αναλογικής εκπροσώπησης της λαϊκής ψήφου στα όργανα διοίκησης του Δήμου, ο δήμαρχος και η παρέα του προχωράνε ακόμα περισσότερο σε καθεστωτικές συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες εποχές.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *