Ψεύδεται και κινδυνολογεί η δημοτική αρχή Βούρου για τα δημοτικά τέλη – καταγγελία 15 δημ. συμβούλων

15 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με ανακοίνωσή τους απαντούν στο δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής σχετικά με την απόφαση που ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία για τη δραστική μείωση των δημοτικών τελών:

Η δημοτική αρχή Βούρου, την επομένη της ψήφισης της πρότασης της αντιπολίτευσης για τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού με ψήφους 19 υπέρ και 14 κατά, επιχειρεί να κάνει το άσπρο – μαύρο, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις στην τοπική κοινωνία. Το μοναδικό επιχείρημα που προβάλλεται στο – παραληρηματικό και γεμάτο ψεύδη και κινδυνολογίες – δελτίο τύπου του Δήμου, είναι ότι η η μείωση 30% στα τέλη για τις οικίες και τους επαγγελματίες θα οδηγήσει σε κατάρρευση τη λειτουργία της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού. 

Η αλήθεια είναι ότι το 2020 οι δαπάνες για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 4.6 εκ ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του Δήμου. Επομένως, ο προϋπολογισμός των 6 εκατομμυρίων ευρώ που ψηφίστηκε για το 2021, είναι κατά 1.4 εκατομμύρια ευρώ αυξημένος σε σχέση με όσα δαπανήθηκαν και θα δαπανηθούν εντός του 2020. Η αλήθεια είναι ότι η αύξηση των τελών για τις τράπεζες και τις υπεραγορές κατά 31,5% (από 6.63 ευρώ το τμ στα 8.7 ευρώ) που ψηφίστηκε στο Δημοτικό συμβούλιο θα επιφέρει επιπλέον έσοδα στο Δήμο και με κοινωνικά δίκαιο τρόπο. Θα αρκούσαν αυτά και μόνο τα στοιχεία για να αποκαλυφθούν οι «Πινόκιο» της δημοτικής αρχής Βούρου, ας δούμε όμως τι περιλαμβάνει η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και κυρίως, τι δεν περιλαμβάνει:

  • Σε αντίθεση με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, περιλαμβάνει την τοποθέτηση συστημάτων υπόγειων κάδων απορριμμάτων στην οδό Πεταλά και στην πλατεία Κρήτης στη Νέα Χαλκηδόνα, καθώς και στην πλατεία Μιαούλη και στη συνοικία Ειρήνη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Περιλαμβάνει τέλος την αναβάθμιση του οδοφωτισμού, υλοποιώντας τμηματικά τη μελέτη εξοικονόμησης ενέργειας που διαθέτει ο Δήμος μας.
  • Περιλαμβάνει χρήματα για την αγορά όλου του αναγκαίου εξοπλισμού, όλων των αναλωσίμων και των αναγκαίων συντηρήσεων, τη μισθοδοσία και τις υπερωρίες του προσωπικού, ακόμη και τη μισθοδοσία του αντιδημάρχου καθαριότητας.

Δεν περιλαμβάνει:

  •  100.000 ευρώ αγορά στολιδιών, μία υπέρογκη δαπάνη, που είναι παράνομο να επιβαρύνει τα  τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Αν η δημοτική αρχή θέλει να δαπανήσει χρήματα για το στολισμό της πόλης, οφείλει να τα φέρει στον τακτικό προϋπολογισμό και όχι στα ανταποδοτικά που πληρώνουν οι πολίτες.
  • Δεν περιλαμβάνει 250.000 ευρώ για καύσιμα, όταν ολόκληρο το 2020 η κατανάλωση καυσίμων δεν θα ξεπεράσει τις 135.000.
  • Δεν περιλαμβάνει… οικοδομικά υλικά, που παρανόμως επιχειρούν να αγοραστούν για τις ανάγκες του Δήμου και να επιβαρύνουν τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
  • Δεν περιλαμβάνει το εξωφρενικό ποσό των 250.000 ευρώ (!!!) για την συντήρηση του ανανεωμένου στόλου καθαριότητας, όταν με τόσα χρήματα αγοράζει κανείς 1 καινούριο απορριμματοφόρο και 1 καινούριο σάρωθρο.
  • Δεν περιλαμβάνει 70.000 ευρώ για την προμήθεια ελαστικών οχημάτων, αρκετά υπέρογκο ποσό, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του στόλου έχει προσφάτως ανανεωθεί με νέα οχήματα και δεν απαιτείται αντικατάσταση των ελαστικών τους στο τρέχον έτος.
  • Δεν περιλαμβάνει 20.000 ευρώ για την προμήθεια GPS, ώστε οι οδηγοί των απορριμματοφόρων να βρίσκουν το δρόμο προς το ΧΥΤΑ της Φυλής.

Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών την επιλογή της δημοτικής αρχής Βούρου να φουσκώσει τις δαπάνες του προϋπολογισμού κατά 1 εκατομμύριο ευρώ, εισπράττοντας 1 επιπλέον εκατομμύριο ευρώ από τους πολίτες και τους επαγγελματίες της πόλης, όταν το ταμειακό πλεόνασμα ανέρχεται με τα πιο επίσημα στοιχεία στα 2.2 εκατομμύρια ευρώ…

16/12/2020

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γούλας Αλέκος

Ουσταμπασίδης Ιωάννης

Βασιλόπουλος Αριστείδης (επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Δύναμη πολιτών»)

Ανανιάδης Νικόλαος

Ανεμογιάννης Γεώργιος

Εμμανουήλ Δανάη

Καλαμπόκης Ιωάννης

Ντάτσης Κωνσταντίνος

Γρετζελιάς Παντελής (επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Μαζί ξανά»)

Αναγνώστου Γεώργιος

Γρετζελιάς Χρήστος

Λαζαρίδης Πέτρος

Τομπούλογλου Χαράλαμπος (επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Η πόλη της καρδιάς μας»)

Τομπούλογλου Κωνσταντίνος

Αθανασόπουλος Παναγιώτης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *