Με κινδυνολογία και επίδειξη αντιδημοκρατικότητας απαντά η δημοτική αρχή

«Πλειοδοσία» και «λαϊκισμό» χαρακτηρίζει η δημοτική αρχή την υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης, που κατάρτισε την πρόταση σημαντικής μείωσης των δημοτικών τελών, η οποία και υπερψηφίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωσή της ξεκινά με απαξίωση της απλής αναλογικής, με την οποία πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες δημοτικές εκλογές, χαρακτηρίζοντας την χθεσινή υποδειγματική διαδικασία ως «άσχημη πλευρά» του «Κλεισθένη».

Στη συνέχεια επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου κινδυνολογία παραθέτοντας τις «επιπτώσεις» που δήθεν θα υπάρξουν από αυτή την απόφαση στη λειτουργία των υπηρεσιών, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα που αποτυπώνεται στα επίσημα έγγραφα του δήμου και των υπηρεσιών για την ύπαρξη πλεονάσματος 2,18 εκατομμυρίων ευρώ στα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου.

Τέλος η διοίκηση του Δήμου στην ανακοίνωσή της κάνει μια σημαντική λαθροχειρία. Προσπαθεί να οικειοποιηθεί τον μηδενισμό των τελών για τις ευπαθείς ομάδες και την αύξηση στο ανώτατο όριο για τις μεγάλες επιχειρήσεις, πρόταση που κατατέθηκε από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και συμπεριλαμβάνεται στην απόφαση την οποία καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης.

Η ανακοίνωση της διοίκησης

Το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου ο Δήμος μας γνώρισε την άσχημη πλευρά του εκλογικού νόμου «Κλεισθένης» με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες Δημοτικές Εκλογές.

Ένας νόμος που κάποιοι ελπίζαμε ότι θα ενισχύσει την δημοκρατική λειτουργία των ΟΤΑ.

Αποδεικνύεται όμως ότι για να ισχύσει αυτό είναι απαραίτητη η πλαισίωσή του από το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό. Στην ψήφιση για τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2021 η αντιπολίτευση του Δήμου κατέθεσε την δική της εναλλακτική πρόταση αξιοποιώντας τις δυνατότητες και τα εργαλεία που δίνει ο «Κλεισθένης».

Η πρόταση υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο παρότι οι υπηρεσίες του Δήμου επεσήμαναν και υπογράμμισαν την αδυναμία βιωσιμότητάς της.

Ορισμένες μόνο από τις επιπτώσεις που προκύπτουν από την πρόταση αυτή είναι οι παρακάτω:

  • Η αδυναμία αντικατάστασης 750 πράσινων κάδων απορριμμάτων
  • Η αδυναμία προμήθειας ηλεκτρολογικού υλικού και ειδών ηλεκτροφωτισμού για τις ανάγκες του τμήματος Ηλεκτροφωτισμού για το έτος  2021
  • Η αδυναμία αποκατάστασης των βλαβών που προκύπτουν σε μεγάλο μέρος του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού των οχημάτων και των μηχανημάτων έργου του Δήμου
  • Η μη προμήθεια οικοδομικών υλικών για το Αμαξοστάσιο του Δήμου. Σημειώνοντας πως ο χώρος υπολείπεται σοβαρών υποδομών που έχει ως στόχο τη διασφάλιση του μηχανολογικού εξοπλισμού που βρίσκεται εκεί καθώς και την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων
  • Το ανεπαρκές ύψος του προϋπολογισμού για αλλαγή ελαστικών των οχημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας καθώς και για τα απαραίτητα καύσιμα της υπηρεσίας
  • Η αδυναμία υλοποίησης της πρότασης της υπηρεσίας για την αναγκαιότητα προμήθειας ειδών εορταστικού φωτισμού και διακόσμου, δεδομένου ότι η προηγούμενη είχε λάβει χώρα προ δεκαετίας!

Έχοντας όλα αυτά ως δεδομένα θεωρούμε ότι η καταψήφιση της πρότασης της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι μία άκρως δυσάρεστη εξέλιξη για τον Δήμο μας και μία  εύκολη επιλογή για οποιονδήποτε δεν φέρει την ευθύνη διοίκησης.

Η πλειοδοσία σε μειώσεις που σε πρώτη ανάγνωση «βοηθούν» τους πολίτες οδηγούν μετά βεβαιότητας στην συνολική απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, γεγονός που κατά την άποψή μας αποτελεί την χειρότερη μορφή λαϊκισμού και ανευθυνότητας έναντι του κοινού συμφέροντος.

Η Δημοτική Αρχή πρότεινε για δεύτερη χρονιά ικανή μείωση δημοτικών τελών για οικίες και επαγγελματικούς χώρους, μηδενισμό στις ευπαθείς ομάδες και για πρώτη φορά την εξάντληση των ανώτατων ορίων για τράπεζες και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι οι συνδημότες μας για το ποιοι, για ακόμη μία φορά στην ιστορία της πόλης μας, «παίζουν παιχνίδια» στην πλάτη τους, αδιαφορώντας επί της ουσίας για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας. Τους γνωρίζετε και τους γνωρίζουμε.

Εμείς από την πλευρά μας μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται ώστε να πορευθεί η πόλη μας σε ένα δρόμο δημοκρατικό, προοδευτικό με την μεγαλύτερη δυνατή ομοψυχία και είμαστε πεπεισμένοι ότι με την στήριξη όλων των δημοτών θα το πετύχουμε.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *