Πρόταση για μείωση τελών 30% κατέθεσε η δημοτική αντιπολίτευση

Εναλλακτική πρόταση για οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών κατά 30% κατέθεσαν 14 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα (14/12) το απόγευμα. Μια τεκμηριωμένη πρόταση που έχει συνταχθεί βάσει των οριζομένων στη σχετική νομοθεσία και είναι υποχρεωμένη η διοίκηση του Δήμου να θέσει σε ψηφοφορία στην απογευματινή συνεδρίαση.

Η πρόταση βασίζεται στο αποθεματικό 2,2 εκατομμυρίων ευρώ που διαθέτει ο Δήμος μας στα ανταποδοτικά τέλη, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα να υπάρξει μια ουσιαστική ενίσχυση κατοίκων και επιχειρηματιών της πόλης, ειδικά σήμερα που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Την πρόταση υποβάλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Δύναμη Πολιτών με επικεφαλής τον Άρη Βασιλόπουλο, Μαζί Ξανά με επικεφαλής τον Παντελή Γρετζελιά και Η Πόλη της Καρδιάς μας με επικεφαλής τον Χάρη Τομπούλογλου, καθώς και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ουσταμπασίδης.

Σύμφωνα με την πρόταση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε αυτούσια εδώ και εδώ και είναι απολύτως ισοσκελισμένη, όπως απαιτείται, οι συντελεστές των δημοτικών τελών διαμορφώνονται:

  • Για τις κατοικίες σε 0,87€ /τ.μ. από 1,23€/τ.μ. που είναι σήμερα. Αυτό σημαίνει μείωση 36€ το χρόνο για μια κατοικία 100 τ.μ.
  • Για τους επαγγελματικούς χώρους σε 3,21€/τ.μ. από 4,35€/τ.μ. που είναι σήμερα, δηλαδή μείωση 114€ το χρόνο για ένα κατάστημα 100 τ.μ.
  • Για τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης σε 3,82€/τ.μ. από 5,40€/τ.μ. που ισχύει σήμερα, δηλαδή μείωση 158€ το χρόνο για ένα κατάστημα 100 τ.μ.

Να σημειώσουμε ότι η διοίκηση Βούρου στην εισήγηση που κατεβάζει προτείνει τέλη 1,14€/τ.μ. για τις κατοικίες και 4,20€/τ.μ. για τους επαγγελματικούς χώρους.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *