16+3 δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν συζήτηση στο Δ.Σ. για το άλσος

Σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβούλιου με μοναδικό θέμα «Ενημέρωση – συζήτηση και λήψη απόφασης επί της προτεινόμενης από τον Δήμο προς το ΥΠΕΝ διαχειριστικής του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας» ζητούν με επιστολή τους 16 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Το κείμενο που κατατέθηκε από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Ουσταμπασίδη και συνυπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Άρης Βασιλόπουλος, Νίκος Ανανιάδης, Γιώργος Ανεμογιάννης, Κωνσταντίνος Ντάτσης, Δανάη Εμμανουήλ, Γιάννης Καλαμπόκης, Παντελής Γρετζελιάς, Χρήστος Γρετζελιάς, Γιώργος Αναγνώστου, Πέτρος Λαζαρίδης, Χάρης Τομπούλογλου, Κώστας Τομπούλογλου, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Ευτυχία Παπαλουκά και Αλέξανδρος Γούλας, αναφέρει:

Ζητούμε την έκτακτη σύγκληση του Δημ. Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με θέμα Ενημέρωση – συζήτηση και λήψη απόφασης επί της προτεινόμενης από το Δήμο και το ΥΠΕΝ διαχειριστικής του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ και δηλώσεις του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ι. Βούρου έχει προταθεί από το δήμο στο ΥΠΕΝ προσχέδιο νέας διαχειριστικής μελέτης για το Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας. Πριν καν αυτή ολοκληρωθεί, υπογραφεί και δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας δικαιούται να γνωρίζει τις θέσεις και τις προτάσεις του δήμου μας προς το ΥΠΕΝ και να εκφράσει και το ίδιο συγκεκριμένη θέση επί του τελικά περιεχομένου της επικείμενης υπουργικής απόφασης.

Ως εκ τούτου αιτούμαστε να μας χορηγήσετε:

α) Αντίγραφα όλων των επιστολών – προτάσεων, τόσο των υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου μας, όσο και της δημοτικής αρχής προς το ΥΠΕΝ για τις προτεινόμενες τροποποιήσεις της ήδη υπάρχουσας διαχειριστικής του άλσους προτού εγκριθεί από το ΥΠΕΝ.

β) Αντίγραφο του σχεδίου της διαχειριστικής του Άλσους προτού να εγκριθεί από το ΥΠΕΝ.

γ) Να ενημερωθεί το δημ. συμβούλιο και να προβούμε στη συζήτηση και λήψη απόφασης επί του θέματος και να λάβει συγκεκριμένη θέση για το τελικό κείμενο που θα αποσταλεί στο ΥΠΕΝ για την τελική διαμόρφωση της διαχειριστικής του Άλσους μας.

Στηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει την παραπάνω πρόταση:

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει την πρόταση  για σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα «Ενημέρωση – Συζήτηση και Λήψη Απόφασης επί της Προτεινόμενης από τη Δήμο προς το ΥΠΕΝ Διαχειριστικής Μελέτης του Άλσους Ν.Φ».

Έχει γίνει γνωστό από δημοσιεύματα στα ΜΜΕ και δηλώσεις του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Βούρου, ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζει νέα διαχειριστική μελέτη για το άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, την οποία μάλιστα μια σειρά δημοσιεύματα συνδέουν με τη πορεία των εργασιών κατασκευής του νέου γηπέδου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας δικαιούται και να γνωρίζει και να εκφράσει θέση επί του περιεχομένου της επικείμενης υπουργικής απόφασης. 

Γι’ αυτό και απαιτούμε να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο ώστε:

  •  να παρουσιαστεί το σχέδιο απόφασης από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς και αιρετούς παράγοντες,
  • να ενημερωθούμε για το περιεχόμενο των  συζητήσεων και της αλληλογραφίας μεταξύ υπουργείου και δήμου,
  • να μας ανακοινωθούν οι προτάσεις της δημοτικής αρχής τόσο για το σχέδιο απόφασης του Υπουργείο
  • να ξεκαθαριστεί η τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής  απέναντι στο πάγιο αίτημα για προστασία του δασικού χαρακτήρα του Άλσους
  • να ενημερωθούν πλήρως δημότες και δημοτικοί σύμβουλοι ώστε να  ακολουθήσουν οι διαδικασίες  για την γνωμοδότηση των αρμόδιων οργάνων και επιτροπών του Δήμου και να τοποθετηθεί συνολικά το Δημοτικό Συμβούλιο έχοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Νίκος Σερετάκης
Δανάη Γκούμα
Γιάννης Ζαχαριάδης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *