Τηλεκπαίδευση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς τα απαραίτητα μέσα

Μια σειρά επισημάνσεις για την έλλειψη μέσων για την τηλεκπαίδευση των δημοτικών και νηπιαγωγείων που ξεκινά σήμερα, χωρίς καμιά προετοιμασία κάνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας. Η Ένωση απαιτεί την άμεση διανομή του απαραίτητου εξοπλισμού και καλεί τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει «τα μέσα που απαιτούνται για μια δωρεάν και ποιοτική δημόσια εκπαίδευση και να μη γίνει συνήγορος της αποτυχημένης εκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας».

Η ανακοίνωση:

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας αιφνιδίασε, αφού ανακοίνωσε το Σάββατο 14/11/2020, ότι  από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων όλης της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη κλειστά και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, επίσης για 2 ακόμη εβδομάδες. Ο αιφνιδιασμός αυτός πιστοποιεί για άλλη μια φορά την τραγική αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην εκπαίδευση. Τα δε μέτρα υποδηλώνουν ότι οι εισηγητές τους δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την Παιδεία, τα παιδιά και τις ανάγκες τους καθώς και με  τα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με τα μέτρα, οι μικροί μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται μπροστά σε μια οθόνη από τις 9 το πρωί (έναρξη μαθημάτων της εκπαιδευτικής τηλεόρασης) μέχρι τις 5 το απόγευμα (λήξη της τηλεκπαίδευσης). Πρόκειται για μια επικίνδυνη  και ακραία αντιεπιστημονική-αντιπαιδαγωγική πρόταση που κάνει κάθε πολίτη να αναρωτιέται, εάν οι εμπνευστές της έχουν μπει ποτέ σε τάξη, εάν έχουν μικρά παιδιά, αν γενικώς έχουν οποιαδήποτε επαφή με την παιδαγωγική διαδικασία.

Το πώς βέβαια θα γίνει πράξη η συμμετοχή των μαθητών, χωρίς  να έχουν  εξασφαλιστεί  τα απαραίτητα μέσα για την υλοποίηση του μέτρου, όπως δωρεάν tablet ή laptop με τα κατάλληλα εξαρτήματα (κάμερες, μικρόφωνα, ακουστικά κλπ.) και φυσικά πρόσβαση στο διαδίκτυο σε κάθε μαθητή δεν έχει διευκρινιστεί.

Όσο για τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας για τη διανομή 90.000  φορητών  συσκευών (tablet και laptop) για την τηλεκπαίδευση των μαθητών της  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας,  αυτές παραμένουν εξαγγελίες, αφού δεν έχουμε διαπιστώσει καμία διανομή σε μαθητές του Δήμου μας.

Επίσης δεν γνωστοποιήθηκε αν έχουν δοθεί τελικά από το Δήμο μας –  όπως είχε ανακοινωθεί – φορητοί  υπολογιστές σε μαθητές των σχολείων μας που έχουν ανάγκη ή είναι μέλη μεγαλύτερων οικογενειών. Είναι λογικό να καθίστανται πολύ δύσκολες οι προϋποθέσεις συμμετοχής στην τηλεκπαίδευση σε οικογένειες που οι δύο γονείς τηλεργάζονται και υπάρχουν δύο οι περισσότερα παιδιά. 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων απαιτεί την άμεση διανομή του απαραίτητου εξοπλισμού και των μέσων που απαιτούνται  σε μαθητές του Δήμου μας για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε τη Δημοτική Αρχή  να διεκδικήσει μαζί μας τα μέσα που απαιτούνται για μια δωρεάν και ποιοτική δημόσια εκπαίδευση και να μη γίνει συνήγορος της αποτυχημένης εκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Στον Ταφα να τα πείτε. που παριστάνει τον συνήγορο της κυβερνητικής πολιτικής και τον ανθυποπλασιε της webex.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *