Κοινωνική πολιτική ή προσωπική προβολή της αντιδημάρχου;

Η δημοτική αρχή μας έχει συνηθίσει σε επικοινωνιακή διαχείριση ακόμη και της… απραξίας της. Κορυφαίο παράδειγμα η ανακοίνωση «σχεδίου δράσης» για την αντιμετώπιση της πανδημίας μόλις στις 5 Νοεμβρίου, όταν πλέον η κυβέρνηση ανακοίνωνε το δεύτερο lockdown. Κι ας έχουν γίνει γνωστά κρούσματα της Covid-19 στην πόλη από τον Αύγουστο. Κι ας έχουν υπάρξει κρούσματα σε σχολεία της πόλης. Η δημοτική αρχή που διαφήμιζε τα τεστ που είχε εξασφαλίσει, φρόντισε να ξεκινήσει τους προληπτικούς ελέγχους μόλις χθες, λίγες ώρες πριν κλείσουν και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όλα για την επικοινωνία. Το επιδιωκόμενο είναι να βγουν φωτογραφίες του δημάρχου και αντιδημάρχων σε κάθε περίπτωση, να φανεί ότι υπάρχει δραστηριότητα. Να παίξουν οι φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, να αναπαραχθούν από τα πρόθυμα παπαγαλάκια της διοίκησης και όλα καλά…

Η έντονη επικοινωνιακή δραστηριοποίηση όμως της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ανθής Παπακώστα τελευταία, ξεπερνά αυτά τα πλαίσια και αγγίζει τα όρια μιας ξεχωριστής ηγετικής προβολής.

Στις 6/11, μια μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση του «συγκεκριμένου σχεδίου δράσης» του Δήμου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας εξέδωσε δική της προσωπική ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας της Δομής Κοινωνικής Πολιτικής Έκτακτης ανάγκης, συνοδευόμενη βεβαίως από φωτογραφία της.

Στις 12/11, εκδόθηκε δελτίο τύπου για την «επιτυχή διοργάνωση» της 12ης εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δήμο, όπου και πάλι η αντιδήμαρχος προσπαθεί να πιστωθεί την επιτυχία, ως «επικεφαλής» της αρμόδιας υπηρεσίας.

Ήδη στα τοπικά μέσα τις τελευταίες δέκα μέρες το όνομα και το πρόσωπο της κας Παπακώστα εμφανίζεται συχνά – πυκνά, μερικές φορές μάλιστα σε αντιδιαστολή με την υπόλοιπη διοίκηση Βούρου.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη της δημοτικής αρχής προσπαθούν να κερδίσουν κάποιους πόντους δημοσιότητας, μοιράζοντας φωτογραφίες τους από δραστηριότητες. Είναι όμως απαράδεκτο σε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι να εμπλέκουν ευαίσθητες κοινωνικά διαδικασίες, όπως είναι η εθελοντική αιμοδοσία (που ας σημειωθεί είναι μια καθιερωμένη διαδικασία στο Δήμο που γίνεται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων), η διανομή τροφίμων από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου κλπ.

Το είχαμε επισημάνει και πάλι όταν «εθελοντές» της παράταξης του δημάρχου με επικεφαλής της κα Παπακώστα φωτογραφίζονταν να μοιράζουν τρόφιμα.

Μια από τις άφθονες φωτογραφίες που ανέβηκαν στα κοινωνικά δίκτυα τον περασμένο Μάρτιο, για να… πιστοποιήσουν ότι η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ασκεί τα… καθήκοντά της

Καλό θα είναι η κα Παπακώστα, αν όντως πιστεύει στην κοινωνική προσφορά, να την διαχωρίσει από την επικοινωνία, που είναι και το επαγγελματικό της αντικείμενο. Κατανοητές οι επιδιώξεις και οι φιλοδοξίες των μελών της διοίκησης, αλλά η κοινωνική πολιτική δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση. Ας την αφήσουν έξω από την επικοινωνιακή τους τακτική…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *