Τεστ στα σχολεία στο παρά 5 και για τη… φωτογραφία

Λίγες ώρες πριν κλείσουν τα σχολεία, όπως συζητά επισήμως η κυβέρνηση, η διοίκηση του Δήμου ξεκίνησε να κάνει προληπτικά τεστ σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έστειλε σήμερα 13 Νοεμβρίου ο Δήμος, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι προληπτικοί έλεγχοι (rapid tests) για την ανίχνευση του κορωνοϊού (Covid – 19) σε σχολεία του Δήμου μας:

«Συγκεκριμένα σε συνεργασία με πιστοποιημένο κέντρο της πόλης πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις σε προσωπικό του Δήμου που εργάζεται σε παιδικούς/βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολεία, καθώς και σε νηπιαγωγούς και δασκάλους.

Το ειδικό κλιμάκιο του διαγνωστικού κέντρου βρέθηκε στον 1ο βρεφονηπιακό σταθμό της Νέας Φιλαδέλφειας, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας (Σπαθάρη), στο 1ο Νηπιαγωγείο της Νέας Χαλκηδόνας, στο 2ο Νηπιαγωγείο της Νέας Χαλκηδόνας καθώς και στο 1ο Δημοτικό σχολείο της Νέας Χαλκηδόνας».

Και το δελτίο τύπου συνεχίζει: «Οι προληπτικοί έλεγχοι έχουν προγραμματιστεί και θα συνεχιστούν από την ερχόμενη εβδομάδα σε όλο το προσωπικό των  βρεφονηπιακών, των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας».

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι από την έναρξη του σχολικού έτους υπήρξαν κρούσματα σε σχολεία της πόλης μας, χωρίς ωστόσο να έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι (τεστ), ενώ η διοίκηση ανακοίνωσε μόλις στις 5/11 «συγκεκριμένο σχέδιο δράσης».

Ως συνήθως το δελτίο τύπου συνοδεύεται από φωτογραφίες του δημάρχου και του αντιδημάρχου Παιδείας. Μια απορία: γιατί απουσιάζει από τις φωτό και την ενημέρωση ο… συντονιστής covid;

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *