Αντισεισμικό έργο Βούρου: το 50% των χρημάτων για δράσεις… ενημέρωσης

Έργο προσεισμικού ελέγχου, όπου τα μισά χρήματα θα δοθούν σε δράσεις… ενημέρωσης έχει σχεδιάσει και ετοιμάζεται να υποβάλει προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η διοίκηση Βούρου. Πρόκειται για το έργο «Ολοκλήρωση/Εκπόνηση Προγράμματος Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου Προσεισμικού ελέγχου Κρίσιμων Υποδομών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας», το οποίο συζητά την Τετάρτη 10/11 η οικονομική Επιτροπή και αφορά σχολικά και δημοτικά κτίρια. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 40.000 ευρώ και από αυτά μόνο τα μισά κατευθύνονται στο προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων. Τα υπόλοιπα κατευθύνονται σε «Δράσεις Ενημέρωσης – Πληροφόρησης – Ευαισθητοποίησης».

Την υπόθεση αποκάλυψε με ανακοίνωσή της η Δύναμη Πολιτών, ζητώντας να αποσυρθεί η συγκεκριμένη πρόταση και να κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης για ουσιαστική αντισεισμική προστασία.

Πέρα από τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, που είναι γνωστό ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για την επικοινωνία και λιγότερο για την ουσία των αναγκών της πόλης, αναδεικνύονται και σημαντικές ευθύνες στο σχεδιασμό του πολυδιαφημισμένου προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Η κυβέρνηση στη λογική της «λίστας Πέτσα» στήνει χρηματοδοτικά προγράμματα, τα οποία απευθύνονται περισσότερο στην επικοινωνία-προπαγάνδα και ελάχιστα στις ανάγκες στήριξης των υποδομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι επιβάλλει «επί ποινή αποκλεισμού» σε κάθε έργο να εντάσσεται και δράση ενημέρωσης σε ύψος μέχρι το 50% του συνόλου της χρηματοδότησης;

Δύναμη Πολιτών: Εισήγηση για 24.800 ευρώ για δράσεις ενημέρωσης προσεισμικού ελέγχου (!!!) από τη διοίκηση Βούρου

Λίγες μόνο μέρες μετά το φονικό σεισμό στο Βόρειο Αιγαίο, η διοίκηση Βούρου φέρνει για ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου την Τετάρτη 11/11 πρόταση για έγκριση πόσου από το πρόγραμμα χρηματοδότησης «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 24.800 για δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για αντισεισμική προστασία.

Κύριοι της διοίκησης, ο Δήμος μας χρειάζεται άμεσα έλεγχο στατικής επάρκειας όλων των κτιρίων του, με προτεραιότητα στη σχολική στέγη, καθώς και παρεμβάσεις για την εξασφάλιση της αντισεισμικής θωράκισης όλων των κρίσιμων υποδομών.

Η δαπάνη ύψους μέχρι 24.800 ευρώ που προτείνετε για ψήφιση, είναι όχι μόνο άσκοπη, αλλά και παρεξηγήσιμη. Γι’ αυτό και σας καλούμε να την αποσύρετε και να καταθέσετε προτάσεις χρηματοδότησης που αφορούν στην ουσιαστική αντισεισμική προστασία και όχι στο φαίνεσθαι, όπως άλλωστε μας έχετε συνηθίσει.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *