Ενημέρωση με μισόλογα από το Δήμο, ανησυχία από τα κρούσματα

Την Παρασκευή 30/10 με ανακοίνωσή της η Δύναμη Πολιτών ανέφερε ότι σύμφωνα με «διασταυρωμένες πληροφορίες» «υψηλά ποσοστά φορέων του νέου κορωνοϊού Covid 19 παρουσιάζει η πόλη μας». Και ζητούσε τη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Ως «απάντηση» η δημοτική αρχή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Επειδή η «τρομολαγνεία» και η παραφιλολογία σε καιρούς δύσκολους βρίσκουν πρόσφορο έδαφος διάχυσης, ενημερώνουμε υπεύθυνα τους κατοίκους του Δήμου μας πως οι επιστολές που έχουμε αποστείλει στον ΕΟΔΥ προκειμένου να οργανώσει ελέγχους από κλιμάκιό του (τέστ covid-19) στην πόλη μας, μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει ανταπόκριση.

Ο λόγος προφανώς είναι γιατί το ποσοστό των κρουσμάτων σε σχέση με το σύνολο του πληθυσμού του Δήμου μας είναι εξαιρετικά χαμηλό, σε σχέση με άλλες περιοχές που χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής.

Παρ’ όλα αυτά η Δημοτική Αρχή έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών της απέναντι στους πολίτες, όπως είχε ανακοινώσει και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύει 1000 rapid tests και 200 μοριακά, με δικά της έξοδα, προκειμένου να θωρακίσει ακόμα περισσότερο την υγεία των κατοίκων.Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν τις προσεχείς ημέρες. Παράλληλα όπως επίσης είχε ανακοινωθεί στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. η Δημοτική αρχή προχωρά σε αγορά φορητών υπολογιστών (laptop) για την ενίσχυση της εξ αποστάσεως παρακολούθησης μαθημάτων, σε αγορά (για ακόμη μια φορά) χιλιάδων αντισηπτικών, θερμομετρητών και μασκών πολλαπλών αλλά και μιας χρήσεως.

Η Δημοτική Αρχή είναι εδώ. Δίπλα στους δημότες. Με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών της.Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής που προτείνουν οι αρμόδιοι φορείς.

Μένουμε ασφαλείς!

Ο δε αντιδήμαρχος Μ. Κουτσάκης, ο οποίος πρόσφατα ορίσθηκε ως συντονιστής διαχείρισης Covid-19 στον Δήμο μας, ανάρτησε την παρακάτω ανακοίνωση:

Συνάδελφοι, έχω συνεχή επικοινωνία με αρμόδιους φορείς. Επιγραμματικά και υπεύθυνα σας ενημερώνω ότι οι αριθμοί των προσβεβλημένων από τον covid-19 κατοίκων του Δήμου μας και που μου έδωσαν σήμερα το πρωι αντιστοιχούν στο 0,1%.

Οτιδήποτε άλλο σας λένε προσπαθώντας να σας τρομοκρατήσουν ή να εγείρουν αμφιβολίες για τον τρόπο που η Δημοτική αρχή αντιμετωπίζει την πανδημία είναι ΨΈΜΑ!!!!!

Από την αρχή της επόμενης εβδομάδας ξεκινούν rapid και μοριακά test. Ιεραρχούμε τις υποχρεώσεις μας. Προφυλάσσουμε τους κατοίκους, προφυλάσσουμε την πόλη μας.

Από τη σύγκριση των δυο αυτών ανακοινώσεων που αναρτήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκύπτει μια αντίφαση: Αφενός η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι «δεν έχει βρει ανταπόκριση από τον ΕΟΔΥ» και εξ αυτού συνάγει ότι «προφανώς» (;;;) στην περιοχή μας έχουμε χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων, αφετέρου ο αρμόδιος «συντονιστής» πετά ένα ποσοστό χωρίς να διευκρινίζει τι αντιπροσωπεύει -είναι ποσοστό επί του πληθυσμού; επί των διενεργηθέντων (πότε και από ποιόν;) τέστ;

Με αυτές τις σπασμωδικές αντιδράσεις της διοίκησης του κ. Βούρου είναι φανερό ότι καμιά υπεύθυνη απάντηση δεν παίρνουμε, αντίθετα με τέτοιες δηλώσεις ενισχύεται η «παραφιλολογία».

Πάντως ο γνωστός γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ντάτσης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «από τις 14 Οκτωβρίου στην πόλη μας έχουν καταγραφεί 64 θετικά κρούσματα», μια πληροφορία που προφανώς θα έπρεπε να κινητοποιήσει τους ιθύνοντες, αντί να βγάζουν καθησυχαστικές ανακοινώσεις άνευ στοιχείων.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *