Σημαντικά κενά στα γυμνάσια και λύκεια της πόλης

Την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης, ζητά με επιστολή προς τον διευθυντή β’θμιας εκπαίδευσης Α’ Αθήνας η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Σύμφωνα με την επιστολή υπάρχουν σημαντικά κενά, ακόμα και σε μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η επιστολή

ΘΕΜΑ: Λειτουργικά κενά στα σχολεία Δ.Ε. του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Κύριε Διευθυντή,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου μας παραμένουν σημαντικά, ακόμη και σε μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα! (Συν. Επιστολή μαθητών και Συλλόγου Διδασκόντων)

Διανύουμε ήδη σχεδόν δύο μήνες από τότε που τα σχολεία άνοιξαν και όπως φαίνεται θα δούμε και φέτος το ίδιο έργο, στο οποίο θεατής είναι ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα (γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές).

Ελλείψεις προσωπικού, κενά που καμουφλάρονται ώστε να μην εμφανίζονται στους καταλόγους της διεύθυνσης, στοίβαγμα παιδιών σε τμήματα που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 25.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις και που εξακολουθούν να καταδικάζουν την παιδεία και τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μας.

Μειωμένη χρηματοδότηση, συνέχιση του απαράδεκτου καθεστώτος των αναπληρωτών αντί για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, μεταφορά των αρμοδιοτήτων στους δήμους, με αντίστοιχη εξώθηση για εύρεση χρηματοδότησης από ιδιώτες.

Στο Δήμο μας, όπου τα σχολεία του ανήκουν στην Α’ Αθήνας, τη μεγαλύτερη διεύθυνση της χώρας, στην οποία προΐσταστε, εξακολουθούν να παρατηρούνται σημαντικά κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Δεν θα απαριθμήσουμε τις ειδικότητες που λείπουν για λόγους συντομίας, αλλά και γιατί είμαστε σίγουροι ότι τις γνωρίζετε πολύ καλά μέσω της οικείας Δ/νσης Εκπαίδευσης.

Απαιτούμε για ακόμα μία φορά το στοιχειώδες, που δεν είναι άλλο από την άμεση κάλυψη όλων των κενών, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

Σε αναμονή των ενεργειών σας

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *