«Είστε βασιλικότερος του βασιλέως» – δριμύ κατηγορώ από μέλη της «παράταξης» Κωνσταντινίδη

Με μια μακροσκελή επιστολή τους τρία μέλη της παράταξης Πόλης Ενότητα, (της οποίας τυπικά ηγείται ακόμη ο αντιδήμαρχος Παιδείας Τάσος Κωνσταντινίδης), απευθύνονται δημόσια στον επικεφαλής τους και τον εγκαλούν τόσο για την στάση του σε κρίσιμες αποφάσεις του Δήμου, όπου εμφανίζεται ταυτισμένος με τη διοίκηση Βούρου, όσο και για την παντελή έλλειψη διαδικασιών λειτουργίας της παράταξης με την οποία συμμετείχαν στις εκλογές του 2019.

Στην ανοικτή επιστολή τους οι Ν. Τσορβάς, Γ. Χρυσοβέργη και Σ. Καπετανάκης κατηγορούν τον κ. Κωνσταντινίδη, ότι στηρίζει τις αποφάσεις της διοίκησης Βούρου σε τέτοιο βαθμό, που φαίνεται να είναι «βασιλικότερος του βασιλέως». Μάλιστα περιγράφουν μια εμφανώς απαξιωτική στάση του αντιδημάρχου προς τα μέλη του συνδυασμού του για ζητήματα όπως η στάση που κράτησε στο θέμα που είχε προκύψει με την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Εστία» και ιδιαίτερα στο θέμα της σύμβασης παραχώρησης του οικοπέδου του 3ου βρεφονηπιακού σταθμού στη Μητρόπολη, όπου ο κ. Κωνσταντινίδης απευθυνόμενος στα μέλη της παράταξής του είπε ότι ακόμα και ολόκληρη η παράταξη να έλεγε όχι στη σύμβαση με τη Μητρόπολη, αυτός θα είχε την την ίδια στάση!

Η επιστολή των τριών υποψηφίων

Κύριε Κωνσταντινίδη,

Έχουν παρέλθει περισσότερες από δεκαπέντε ημέρες από την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης του κ. Α. Γούλα, του δεύτερου εκπροσώπου στο δημοτικό συμβούλιο του συνδυασμού «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ» , στον οποίο συμμετείχαμε στις εκλογές του 2019 και δεν έχει γίνει έως σήμερα από μέρους σας ως επικεφαλής καμία ενέργεια ενημέρωσης, ή πρόσκλησης σε συνάντηση στα στελέχη του συνδυασμού για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η στάση σας αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, αντιθέτως επιβεβαιώνει το πώς αντιμετωπίζετε όσους σας στήριξαν εντασσόμενοι στο «συνδυασμό», από τη στιγμή που αποδεχτήκατε την πρόταση του δημάρχου να αναλάβετε τη θέση του Αντιδημάρχου Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής.

Συγκεκριμένα:

Η πρώτη φορά που συγκαλέσατε μετεκλογικά την «παράταξη» ήταν στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019, προκειμένου να «εγκρίνουμε» την απόφασή σας να αποδεχτείτε την πρόταση του κ. Βούρου, παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις κάποιων εξ ημών, οι οποίοι τελικά συνταχτήκαμε με την πλειοψηφία, μη θέλοντας να γίνουμε μάντεις κακών, πιστεύοντας πως θα τηρηθούν οι προεκλογικές μας θέσεις και κυρίως η διαβεβαίωσή σας, πως δεν ταυτιζόμαστε με τη διοικούσα παράταξη, δεν συμπορευόμαστε, στηρίζουμε τα θετικά, καταψηφίζουμε τα αρνητικά, όπως επιτάσσει το πνεύμα του «Κλεισθένη».

Η δεύτερη και τελευταία με δική σας πρωτοβουλία ήταν μια παρεΐστικη «μάζωξη» που έγινε στις αρχές Νοεμβρίου του 2019, με κοινωνικό χαρακτήρα και χωρίς ιδιαίτερη πολιτική χροιά.

Ακολούθησε η υπόθεση της ψηφοφορίας στο δημοτικό συμβούλιο για το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ. Στο θέμα αυτό χωρίς να διαβουλευτείτε με τα μέλη του «συνδυασμού» και παρότι επιχειρήθηκε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρώτο υπογράφοντα της παρούσας επιστολής να μεταπειστείτε για τη στάση που είχατε πρόθεση να τηρήσετε, δεδομένης και της ήδη εκφρασμένης διαφοροποίησης από τον έτερο δημοτικό σύμβουλο κύριο Γούλα, μείνατε αμετακίνητος, όπως φυσικά είχατε τυπικά το δικαίωμα, προβάλλοντας πλήθος επιχειρημάτων για να στηρίξετε την επιλογή σας. Τα ίδια δε επιχειρήματα επικαλεστήκατε και κατά την ψηφοφορία του θέματος στην τοποθέτησή σας στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς φαίνεται εντούτοις, δεν ήταν αρκετά ισχυρά, αφού δεν στηρίξατε ούτε εσείς ο ίδιος τις θέσεις σας ψηφίζοντας «παρών».

Στη συνέχεια έγινε εμφανής η πλήρης ταύτισή σας με τις αποφάσεις και τις πολιτικές της παράταξης της διοίκησης του Δήμου, χωρίς να έχετε συγκαλέσει ποτέ τον «συνδυασμό» σας. Πολιτικές τις οποίες υιοθετήσατε στην πορεία, ενώ γνωρίζατε πως αρκετοί από εμάς διαφωνούσαμε έντονα.

Αποκορύφωμα όμως αποτέλεσε το θέμα της σύμβασης για το Βρεφονηπιακό Σταθμό στο δημοτικό χώρο της Πλατείας Μουστακλή και η παραχώρησή του στη Μητρόπολη, που έφερε προς ψήφιση η δημοτική αρχή, με την πλήρη ταύτισή σας και πάλι, χωρίς να λάβετε υπόψη σας τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις αρκετών από τα μέλη του «συνδυασμού», του έτερου δημοτικού συμβούλου μη εξαιρουμένου.

Με έγγραφη παρέμβαση από τους συνυπογράφοντες την παρούσα επιστολή Τσορβά Νίκο και Χρυσοβέργη Γιούλα ζητήθηκε άμεση σύγκληση των μελών του «συνδυασμού» προς ενημέρωση, συζήτηση και σύνθεση ενιαίας θέσης για το θέμα οπωσδήποτε ΠΡΙΝ τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η συμπεριφορά σας υπήρξε ιδιαιτέρως αρνητική και απαξιωτική προς τους συνεργάτες σας, αρνούμενος κατηγορηματικά να γίνει μια τέτοια συνάντηση ΠΡΙΝ το δημοτικό συμβούλιο, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (!). Στην προτροπή δε του πρώτου εκ των αναφερομένων, να αναλάβετε τις ευθύνες σας ως επικεφαλής «συνδυασμού» και να αναρτήσετε στην κλειστή ομάδα μας στο facebook τη σύμβαση με τη Μητρόπολη προς ενημέρωση όλων, δεν το πράξατε, απαντήσατε δε και μάλιστα εγγράφως, πως όποιος θέλει μπορεί να αιτηθεί να του προσκομιστεί από το Δήμο!!!

Στο δημοτικό συμβούλιο επιμείνατε των απόψεών σας. Είναι σεβαστό μεν, χωρίς καμία διαβούλευση δε. Δεν αποφύγατε δε, να τοποθετηθείτε με εξαιρετικά απαξιωτικό τρόπο προς την Ένωση Γονέων για τη σθεναρή στάση της κόντρα στη σύμβαση, στην οποία διατελέσατε πρόεδρος, λέγοντας μεταξύ άλλων προς τους εκπροσώπους της «αυτή είναι η πλειοψηφία σας», ξεχνώντας πως ο πρόεδρος της Ένωσης είναι (ήταν) δημοτικός σας σύμβουλος, αλλά και ότι και εσείς είχατε εκλεγεί πρόεδρός της από ανάλογη πλειοψηφία και με τις ίδιες διαφανείς διαδικασίες στο παρελθόν.

Τρείς ημέρες ΜΕΤΑ το δημοτικό συμβούλιο αποδεχτήκατε τελικά, να γίνει συνάντηση των μελών του «συνδυασμού» για το θέμα του βρεφονηπιακού σταθμού, εφόσον είχε εξασφαλιστεί η ψήφιση της σύμβασης.

Εκεί τηρήσατε εχθρική στάση προς τους «διαφωνούντες» και κάνατε ξεκάθαρο πως δεν είστε διατεθειμένος να εκχωρήσετε το δικαίωμά σας ως δημοτικός σύμβουλος να ψηφίζετε όπως επιθυμείτε, όπως είπατε χαρακτηριστικά, ενώ μας είπατε χωρίς ενδοιασμό, πως είτε πριν, είτε μετά το δημοτικό συμβούλιο, ακόμα και ολόκληρη η «παράταξη» να έλεγε όχι στη σύμβαση με τη Μητρόπολη, εσείς πάλι θα είχατε την ίδια στάση!

Επισημάνατε επίσης, πως την «παράταξη» αυτή τη δημιουργήσατε εσείς και χρηματοδοτήσατε με δικούς σας πόρους την κάθοδο της στις εκλογές, υπονοώντας προδήλως πως οι υπόλοιποι δεν έχουμε λόγο. Προφανώς, είχατε την αίσθηση προεκλογικά, πως θα μπορούσε κάποιος μόνος του να κάνει ένα περίπατο στη Δεκελείας και να εξασφαλίσει το 5,3% των ψήφων των συμπολιτών μας!!!

Τέλος μας τονίσατε, πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να επανεμφανιστεί ο «συνδυασμός» με τους ίδιους όρους σε εκλογική διαδικασία ελλείψει πόρων και υπό αυτή την έννοια η «παράταξη» επιτέλεσε το στόχο της, δεν πρέπει όμως να διαλυθεί τουλάχιστον μέχρι το πέρας της θητείας του παρόντος δημοτικού συμβουλίου(!)

Δηλώνουμε την απογοήτευσή μας για τις τοποθετήσεις σας στο δημοτικό συμβούλιο και τη διαφοροποίησή μας από αυτές, καθώς ο δρόμος της επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων, φροντίσατε με την στάση σας απέναντί μας, να είναι και να παραμείνει κλειστός.

Για να προλάβουμε τις οποιεσδήποτε υπόνοιες, ότι αναμέναμε να τοποθετηθούμε μετά την ανεξαρτητοποίηση του κυρίου Γούλα, εξηγούμε πως η απόφαση για την αποστολή αυτής της επιστολής είναι απόρροια ακριβώς αυτής της αδιάφορης στάσης σας προς τους υπόλοιπους, που έστω και τυπικά είναι ακόμα μέλη της «παράταξης».

Δεν είχατε καμία πρόθεση να ενημερώσετε κανέναν για τις από εδώ και πέρα κινήσεις σας, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως δράτε μόνος και με δικούς σας πλέον σχεδιασμούς. Λειτουργείτε σαν να μην έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Αναρωτιόμαστε εύλογα, αν στις ανακοινώσεις που εκδίδετε ως επικεφαλής παράταξης ή στις τοποθετήσεις σας στο δημοτικό συμβούλιο εκφράζετε τις προσωπικές σας απόψεις ή του «συνδυασμού».
Στηρίζετε τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που φαίνεται να είστε «βασιλικότερος του βασιλέως», ξεχνώντας προφανώς, ότι ο κόσμος που μας ψήφισε, ΔΕΝ ψήφισε τον συνδυασμό του κ. Βούρου.

Στο ερώτημα που μοιραία τίθεται, αν εξακολουθούμε να θεωρούμαστε τυπικά «μέλη» αυτής της «παράταξης» η απάντηση είναι απλή: Θα ήταν τραγελαφικό να δηλώσουμε ότι αποχωρούμε από κάτι, που στην ουσία και υπό τις συνθήκες που περιγράψαμε, δεν υφίσταται. Για να είμαστε ακριβείς, από κάτι που υπάρχει μόνο στα αρχεία του Πρωτοδικείου, μαζί με τα ονόματά μας στο ψηφοδέλτιο του «συνδυασμού».

Η διαγραφή μας από εσάς ίσως να ήταν μία λύση, αλλά ελλείψει καταστατικού και αρμόδιων οργάνων αυτό είναι μάλλον ανεδαφικό.

Εμείς θα συνεχίσουμε να νοιαζόμαστε για την πόλη μας ως ενεργοί πολίτες και να ασκούμε εποικοδομητική και καλοπροαίρετη κριτική, στο πλαίσιο που θέσαμε στους συμπολίτες μας προεκλογικά.

Νίκος Τσορβάς

Γιούλα Χρυσοβέργη

Σπύρος Καπετανάκης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Απόσπασμα από την προεκλογική ομιλία του κ. Κων/νίδη, κατά τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου…

    «Άλλος, τώρα, νέος συνδυασμός στην πόλη, γεμάτος όμως απ’ ό,τι πιο παλιό και φθαρμένο πολιτικά υπάρχει, προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει ούτε ένας κάτοικος αυτής της πόλης ικανός να γίνει δήμαρχος. Προσπαθεί να μας πείσει ότι κάποιος που κατοικεί αλλού και απουσιάζει από την πόλη μας 50 χρόνια ξέρει καλύτερα από εμάς και από εσάς τα προβλήματά της. Δεν νομίζω όμως ότι πείθει κανέναν. Παρά το γεγονός ότι, όπως όλοι οι γνήσιοι επαγγελματίες της πολιτικής, υπόσχεται, όπως μαθαίνω, τα πάντα και στους πάντες και έτσι λειτουργεί ως μαγνήτης φιλοδοξιών. Ξέρετε, όμως, αγαπητοί φίλοι, δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από το να υπόσχεσαι. Το δύσκολο είναι να ζεις στην πόλη και να αντιμετωπίζεις τις υποσχέσεις σου. Αυτό επίσης μας κάνει διαφορετικούς από όλους τους άλλους. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα σας βλέπουμε και μετά τις εκλογές και θέλουμε να μπορούμε να σας αντικρίσουμε χωρίς να ντρεπόμαστε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *