Ανοικτή επιστολή Δάρα στον πρωθυπουργό για την παρουσία φιλάθλων στους ερασιτεχνικούς αγώνες

Ανοικτή επιστολή στο πρωθυπουργό, τον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ, το υφυπουργείο Αθλητισμού, τη ΓΓ Αθλητισμού, το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία απέστειλε ο πρόεδρος του Χαλκηδονικού Γιάννης Δάρας, σχετικά με την προτροπή παρουσίας φιλάθλων στους αγώνες ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Την ώρα που οι υγιειονομικές αρχές της χώρας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι πολίτες και οι υπηρεσίες δίνουν την μεγάλη μάχη για την καταπολέμηση του κοροωνοιού, είναι ηθικά ανεπίτρεπτο άνθρωποι που ειναι επικεφαλής φορέων να παροτρύνουν άτομα και ομάδες ανθρώπων σε ανυπακοή προς τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

Εδω και καιρό το θέμα δημοσιοποιήθηκε μέσω των ραδιοφώνων αλλα ουδείς συγκινήθηκε να επέμβει. Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι στα περισσότερα γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου της Αθήνας, συρρέουν κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή εκατοντάδες φίλαθλοι χωρίς μάσκες και χωρίς προστατευτικά μέτρα. ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ.

Αυτό όμως δεν έγινε τυχαία. Διότι στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΑ (Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας) που τυγχάνει και Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ (Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας) κ. Παναγιώτης Δημητρίου, προέτρεψε τα σωματεία της Β’ κατηγορίας, παρουσία 60 εκπροσώπων τους, να βάζουν φιλάθλους στα γήπεδα και να αγνοούν τον ΕΟΔΥ και τα μέτρα προστασίας με το επιχείρημα πως κανένας δεν θα τους δημιουργήσει πρόβλημα!

Ο ίδιος ο κ. Παναγιώτης Δημητρίου ξεπέρασε τον εαυτό του δίνοντας εντολή στους υπαλλήλους της ΕΠΣΑ να τυπώσουν εισιτήρια για τη σεζόν 2020-21 (και ενώ υπάρχει απαγόρευση εισόδου φιλάθλων) και να τα μοιράσουν στα σωματεία ώστε να κόβουν εισιτήρια στους αγώνες τους. Ορισμένα σωματεία και διοικήσεις γυμναστηρίων δεν υπάκουσαν στην προτροπή του και εφάρμοσαν τα μέτρα πρόληψης του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ. Δυστυχώς όμως στα περισσότερα γήπεδα συνεχίζεται η αθρόα προσέλευση και είσοδος φιλάθλων και η αγνόηση των πρωτοκόλλων. Τέτοια αποκόμματα εισιτηρίων υπάρχουν στη διάθεση σας.

Επειδή ο κ. Δημητρίου δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί και να αναλογιστεί το ανεύθυνο των πράξεων του και επειδή ως τώρα καμία εισαγγελική ή αστυνομική αρχή δεν έχει επέμβει για να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη κατάσταση, την οποία δημοσιοποιήσαμε και στα Μ.Μ. Ενημέρωσης, ως οφείλαμε,

Καλούμε λοιπόν εσάς κύριε Πρωθυπουργέ, να επέμβετε τώρα σε αυτή την δύσκολη ώρα για την πατρίδα μας και να δώσετε την λύση που θα κρίνετε εσείς. Σας ευχαριστούμε πολύ.

Ιωάννης Δάρας

Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ενωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS),

Δημοσιογράφος-Δικηγόρος,

Πρόεδρος του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου ΑΟΠ Χαλκηδονικός

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *