Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη φιέστα Βούρου – Πατούλη στο άλσος

Ανακοίνωση για τη χθεσινή παρουσία του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη στην πόλη μας απέστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση:

Η επίσκεψη του κ Πατούλη στο Δήμο μας επιβεβαιώνει τη κοινή στόχευση και συστράτευση της Δημοτικής Αρχής με την Περιφερειακή Αρχή και την κυβέρνηση της ΝΔ για την προώθηση της στρατηγικής του κεφαλαίου.

Επιβεβαιώνει τη σύμπτωση τους στην διαχείριση των απορριμμάτων με κριτήριο το επιχειρηματικό κέρδος. Αποτέλεσμα του αντιλαϊκού σχεδιασμού στον οποίο συμφωνούν είναι η επέκταση και διαιώνιση του αίσχους της Φυλής, η μετατροπή του  πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου μας σε σκουπιδότοπο, η διεύρυνση της ιδιωτικοποίησης.

Πίσω από τα στομφώδη λόγια περί ανακύκλωσης και τα “πράσινα άλογα” περί “ανάπτυξης” κρύβεται η λεηλασία του εισοδήματος  της λαϊκής οικογένειας για την χρηματοδότηση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μια πρώτη γεύση μας δίνει η αύξηση της επιβάρυνσης του Δήμου για τα σκουπίδια κατά 140.000 (20%!) που φέρνει σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο η Διοίκηση Βούρου!

Δεν είναι τυχαία η επιλογή του Άλσους για την πραγματοποίηση της φιέστας  που διοργανώθηκε στη Λίμνη του. Οι δηλώσεις Πατούλη – Βούρου επιβεβαιώνουν  ότι θα προχωρήσουν οι αντιδραστικές αλλαγές στο καθεστώς του Άλσους που έχουν δρομολογηθεί με το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας του 2014 και υπονομεύουν το δασικό του χαρακτήρα.

Ιδιαίτερα οι δηλώσεις Βούρου περί «ακατέργαστου διαμαντιού» και «αξιοποίησης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων που μέχρι πρότινος δεν ήταν εύκολο να γίνουν» αποπνέουν ακραία αγοραία αντίληψη και παραπέμπουν στο άνοιγμα του Άλσους στην ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα, κάτι που αποπειράθηκε πέρσι η Δημοτική Αρχή επιχειρώντας να παραχωρήσει τη Λίμνη του Άλσους σε ιδιώτη τα Χριστούγεννα,

Ο κ. Βούρος αν ήθελε θα μπορούσε να επιδώσει τη δήλωσή του για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στον κ. Πατούλη, ο οποίος όχι μόνο δεν έχει σφραγίσει τα γραφεία των φασιστών αλλά επιπλέον συνεχίζει να τους προσκαλεί στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Θα μπορούσε να τον ξεναγήσει στο εργοτάξιο του 3ου Γυμνάσιου – 3ου Λυκείου που έχει μετατραπεί σε γιοφύρι της Άρτας ή και στην οδό Σκρα που ακόμη περιμένει το αντιπλημμυρικό έργο.

Να του δείξει το χώρο που θέλει να παραχωρήσει στη Μητρόπολη, εκεί όπου θα χτίζονταν ο 3ος Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός, για τον οποίο η  περιφέρεια δεν βρήκε τα χρήματα που για άλλα έργα, άσχετα με τις λαϊκές ανάγκες, σκορπάει κατά εκατομμύρια με περισσή ευκολία.

Καμία εμπιστοσύνη στα στηρίγματα της αντιλαϊκής πολιτικής. Μαζική αγωνιστική δράση, συμπόρευση με το ΚΚΕ για τα δίκια και τις ανάγκες του λαού

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *