Ενίσχυση της καθαριότητας και απολύμανση ζητούν οι γονείς στο 2ο Δημοτικό Ν. Φιλαδέλφειας

Την κατεπείγουσα ανάγκη λήψης ενισχυτικών μέτρων καθαριότητας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου από τον Δήμο.

Με επιστολή τους επισημαίνουν ότι το σχολείο είναι όμορο με το 1ο Γυμνάσιο Ν. Φιλαδέλφειας, όπου διαπιστώθηκε ανάμεσα στους μαθητές του η ύπαρξη κρουσμάτων του νέου κορονοϊού COVID-19 και οδηγήθηκε στην αναστολή της λειτουργίας ενός τμήματος και στην απολύμανση των εγκαταστάσεων του εν λόγω σχολείου. Τα μικρότερα αδέρφια των μαθητών του Γυμνασίου φοιτούν στο 2ο Δημοτικό, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στο οικογενειακό περιβάλλον των οποίων διαπιστώθηκαν τα ως άνω κρούσματα. Μάλιστα οι μαθητές του Δημοτικού χρησιμοποιούν το κυλικείο του Γυμνασίου.

Είναι φανερό ότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού, κάτι που όπως φαίνεται δεν έλαβαν υπόψη τους οι υπεύθυνοι από τον Δήμο. Οι γονείς είναι σαφείς:

Επειδή το σχολείο μας έχει εκτεθεί σε τεράστιο κίνδυνο διασποράς του ιού γεγονός που είναι αδιανόητο να παραβλέπεται!

Επειδή είναι προφανές ότι τέτοια φαινόμενα θα επαναληφθούν λόγω και της εγγύτητας των δύο σχολείων (πχ οι μαθητές μας χρησιμοποιούν το κυλικείο του Γυμνασίου).

Επειδή η μία (1) και μοναδική καθαρίστρια που διαθέτει το σχολείο μας ΑΔΥΝΑΤΕΙ να τηρήσει τους κανόνες σχολαστικής καθαριότητας που επιβάλλονται από τη περίσταση αυξημένης επιφυλακής στην οποία βρίσκεται το σχολείο μας.

Επειδή η πιθανότητα να καταστεί το σχολείο μας κέντρο διασποράς του ιού είναι πλέον ορατή.

Παρακαλούμε για την ΑΜΕΣΗ τοποθέτηση επιπλέον προσωπικού καθαριότητας, την απολύμανση των εγκαταστάσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας και για τη λήψη κάθε άλλου πρόσφορου, για την περίσταση, μέτρου.

Παρακαλούμε επίσης για την άμεση έγγραφη απάντησή σας.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *