Τι (δεν) λένε Τάφας – Κουτσάκης για τον υπέρογκο προϋπολογισμό καυσίμων

Απάντηση στο έγγραφο ερώτημα του Γ. Ανεμογιάννη σχετικά με την «σκανδαλώδη σύμβαση των καυσίμων» δίνουν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών Η. Τάφας και Καθαριότητας – Ηλεκτροφωτισμού Μ. Κουτσάκης, δημιουργώντας περισσότερα ερωτήματα, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκομίζουν οι καταναλώσεις καυσίμων τη φετινή χρονιά είναι περίπου στο ίδιο ύψος με το 2019, ενώ ο συγκεκριμένος κωδικός στον προϋπολογισμό είναι υπερδιπλάσιος.

Παράλληλα στο έγγραφό τους οι δυο αντιδήμαρχοι της διοίκησης Βούρου επιχειρούν να βγουν από τη δύσκολη θέση να δικαιολογήσουν τα… αδικαιολόγητα προβαίνοντας σε έναν ισχυρισμό – κατηγορία κατά του Γ. Ανεμογιάννη και της προηγούμενης διοίκησης, ότι «επί θητείας του ο Δήμος απώλεσε μέσα σε 9 μήνες 1.700.000€ από το λογαριασμό λειτουργικών δαπανών» χωρίς να δίνουν το παραμικρό στοιχείο. Περιμένουμε να μας δοθούν τα αναλυτικά στοιχεία γι αυτό τον ισχυρισμό.

Ας δούμε όμως τι αναφέρουν στην απάντησή τους οι δυο αντιδήμαρχοι:

Στις 31/8/2019, ημέρα που παρέδωσε η διοίκηση Βασιλόπουλου, ο κωδικός καυσίμων που αφορά τα ανταποδοτικά, παρουσίαζε τιμολογηθέντα 100.651,99€, ενώ στις 31/8/2020 ο ίδιος κωδικός παρουσίαζε τιμολογηθέντα 93.791,38€, δηλαδή η κατανάλωση καυσίμων είναι περίπου στα ίδια επίπεδα. Παρόλα αυτά στον προϋπολογισμό του 2020 έχουν εγγραφεί συνολικά 408.000€, ενώ στον προϋπολογισμό του 2019 είχαν εγγραφεί 192.000€. Πώς αιτιολογούν αυτή την υπέρογκη αύξηση;

H αλήθεια είναι ότι τα στοιχεία που παραθέτουν δεν δικαιολογούν αυτή την υπέρογκη αύξηση του συγκεκριμένου κωδικού του προϋπολογισμού. Δίνουν έναν κατάλογο νέων οχημάτων και καταναλώσεων που αφορούν οχήματα τα οποία πρόκειται να παραληφθούν αργότερα φέτος, ή έχουν ακυρωθεί πλέον. Και πάλι όμως το σύνολο αυτών των πρόσθετων καταναλώσεων είναι 95.310€. Ακόμα και αν προσθέσουμε αυτό το ποσόν στον περσινό προϋπολογισμό, υπάρχει και πάλι μια υπέρβαση περισσότερα από 120.000€ στον φετινό προϋπολογισμό.

Είναι φανερό ότι τα στελέχη της διοίκησης βρίσκονται σε πραγματικά δύσκολη θέση να εξηγήσουν για ποιο ακριβώς λόγο έχει τοποθετηθεί ένα τόσο μεγάλο ποσόν στο συγκεκριμένο κωδικό του προϋπολογισμού. Τα επιχειρήματα που παραθέτουν είναι στα όρια της φαιδρότητας.

Η αδυναμία τους να δώσουν πειστική απάντηση επιβεβαιώνει αυτό που από την περίοδο ψήφισης του προϋπολογισμού είχε καταγγελθεί, ότι με αυτό τον τρόπο η διοίκηση Βούρου «παρκάρει» χρήματα από τα ανταποδοτικά – κάπου 220.000 ευρώ, ώστε να αποφύγει την υποχρεωτική μείωση δημοτικών τελών και να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τα ποσά αυτά για άλλες δαπάνες.

Ακολουθεί η πλήρης απάντηση των στελεχών της διοίκησης:

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *