Δεν έχει εκδοθεί ακόμη απόφαση δημάρχου για την εφαρμογή μέτρων προστασίας στο προσωπικό του Δήμου

Αδιαφορία για την υγεία των εργαζομένων διαπιστώνουν εργαζόμενοι του Δήμου, αποδίδοντας ευθύνες στην μη υπογραφή της απαραίτητης απόφασης δημάρχου για την εφαρμογή των υποχρεωτικών μέτρων που ορίζει το Υπουργείο Εσωτερικών. Την είδηση αυτή αλιεύσαμε από ανακοίνωση της Ομάδας Αυτόνομης Παρέμβασης των εργαζομένων, η οποία αφήνει αιχμές και για τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου όσον αφορά την παρέμβασή του για το θέμα.

Τέλος καλούν σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ ΟΤΑ για αύριο Πέμπτη 15/10.

Η ανακοίνωση της Ομάδας Αυτόνομης Παρέμβασης

Σε ένα τοπίο πραγματικά επικίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία εξαιτίας της πανδημίας, όπου η άρνηση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ προστίθεται στην έτσι κι αλλιώς άγρια νεοφιλελεύθερη πραγματικότητα, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες παρακολουθούν μουδιασμένοι κατανοώντας πως δεν υπάρχει τίποτα άλλο να τους προστατέψει εκτός από την αλληλεγγύη των «από κάτω».

Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι τα στοιχειώδη μέτρα αποφυγής συνωστισμού σε χώρους εργασίας και σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ειδικά στους χώρους εργασίας στο Δημόσιο για να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας χρειάζεται απόφαση του αρμόδιου οργάνου.

Στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας απαιτείται απόφαση Δημάρχου για την εφαρμογή των υποχρεωτικών μέτρων που ορίζει το ΥΠΕΣ, η οποία μέχρι στιγμής αναζητείται.

Το Σωματείο των εργαζομένων επίσης αναζητείται στο αν έχει παρέμβει για το θέμα. Χρειάζεται γενικότερη πίεση και χρειάζεται επίσης ενημέρωση σχετικά με την δυνατότητα δωρεάν τέστ.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του Δήμου να μην έχουν την δυνατότητα, όπως στο υπόλοιπο δημόσιο, αποφυγής του συνωστισμού, ώστε να προστατεύονται οι ίδιοι και οι γύρω τους σε αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο. Οι υπάλληλοι στο Δήμο τίθενται κάθε μέρα σε κίνδυνο αφού πολλοί και πολλές για να προσέλθουν στην εργασία τους χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς όπως επίσης και από την μη εφαρμογή του συνόλου των μέτρων της εγκυκλίου του ΥΠΕΣ. Ο τεχνικός ασφαλείας στις εκθέσεις του από 1/10 επισημαίνει ότι οφείλουν να τηρούνται σχολαστικά όλα τα μέτρα που προβλέπονται στις νομοθετικές ρυθμίσεις. Στην παρούσα στιγμή πάνω απ όλα είναι σημαντικό όλοι και όλες να συμβάλλουν στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας ως υπέρτατο αγαθό.

Είναι επείγουσα ανάγκη να τηρηθούν όλα τα μέτρα που αφορούν τους εργαζόμενους αλλά και το κοινωνικό σύνολο στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα.

Τα ζητήματα της Δημόσιας υγείας αλλά και τα ζητήματα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και της αύξησης των δαπανών στους κρίσιμους τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία είναι ζητήματα γενικότερων διεκδικήσεων γι αυτό ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ να δώσουμε το παρών στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ την ΠΕΜΠΤΗ 15/10.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 10 π.μ πλατεία Κλαυθμώνος.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *