Απεργία ΑΔΕΔΥ 15/10 για προστασία της δημόσιας υγείας και παιδείας

Σε απεργία προχωρούν την Πέμπτη οι δημόσιοι υπάλληλοι συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ με αιχμή τα καθοριστικά αιτήματα που αφορούν στη θωράκιση της δημόσιας Υγείας και την ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους επιμέρους κλάδους (Υγεία, Παιδεία, Συγκοινωνίες) στην κεντρική συγκέντρωση το πρωί της Πέμπτης στις 11.30 στην Πλατεία Κοραή, ενώ στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η ΑΔΕΔΥ και οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις του Δημοσίου ζητούν:

  • Θωράκιση της δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους.
  • Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών, 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, αλλά και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
  • Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμία απόλυση συμβασιούχου εργαζόμενου.
  • Επέκταση του θεσμού των βαρέων-ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και τον χρόνο εργασίας.

Αναδημοσίευση από Αυγή

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *