Μετά από πίεση ο Δήμος κάλεσε εγγράφως τον ΕΟΔΥ στα σχολεία της πόλης μας

Ένα τμήμα στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας (το Β1) και δυο τμήματα στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας (Β1 και Β Υγείας 1) βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας από την Παρασκευή 9/10 μέχρι και τις 19/10 αφού έχουν ανιχνευθεί συνολικά έξι κρούσματα σε μαθητές.

Ο Δήμος ενημέρωσε πως σήμερα (12/10) πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες απολυμάνσεις στα δυο σχολεία, ενώ απηύθυνε έκκληση να ακολουθούνται οι οδηγίες των υγειονομικών αρχών και να τηρούνατια όλα τα μέτρα προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας.

Μετά από την πίεση από τους γονείς, οι οποίοι ζητούν να γίνουν τα απαραίτητα τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Τ. Κωνσταντινίδης δημοσιοποίησε έγγραφο που απέστειλε σήμερα ο Δήμος προς τον ΕΟΔΥ, «παρακαλώντας» να διενεργηθούν τεστ σε όλα τα σχολεία της πόλης μας.

Όπως έχουμε ήδη γράψει στον Πολίτη, οι οδηγίες που έχουν δοθεί στις διευθύνσεις των σχολείων δεν συμπεριλαμβάνουν την υποχρέωση της πολιτείας να διενεργεί τεστ, οδηγώντας στην ουσία τους γονείς σε ιδιωτικά εργαστήρια με όποια οικονομική επιβάρυνση σημαίνει αυτό.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *