Αυτές είναι λύσεις! – του Νίκου Τσορβά

Με μεγάλο ενθουσιασμό ανακοίνωσε η δημοτική αρχή τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, καταγραφής και παρακολούθησης αιτημάτων καθημερινότητας, NOVOVILLE στην πόλη μας. Με 4 απλά βήματα λύθηκαν τα προβλήματα της καθημερινότητας, συμπολίτες.

  • Επιλογή τοποθεσίας
  • Επιλογή κατηγορίας αιτήματος
  • Προσθήκη φωτογραφίας
  • Αποστολή του αιτήματος στο Δήμο

Γιατί όπως φαίνεται το πρόβλημα δεν είναι η αδιαφορία, η απραξία και η ανικανότητα , αλλά ο τρόπος επικοινωνίας με το δήμο.

Βέβαια οι «επαγγελματίες διαμαρτυρόμενοι» πολίτες ήταν πολύ πιο μπροστά. Χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα του Μαρκ του Ζάκερμπεργκ με πολύ λιγότερα βήματα και δημοσιοποιούσαν τα χάλια της πόλης, να τα βλέπουν όλοι οι συμπολίτες και χωρίς κανένα κόστος για το δήμο. Το αποτέλεσμα ήταν, βέβαια, το ίδιο, όπως και οι δικαιολογίες. Κορωνοϊός, άδειες ειδικού σκοπού, έλλειψη προσωπικού, έλλειψη κονδυλίων, ανάδρομος Ερμής κλπ, κλπ.

Μόνο που δεν μας είπαν αν έχουν εκλείψει όλες αυτές οι αιτίες που εμπόδιζαν την μέχρι τώρα άμεση και έγκαιρη επίλυση των ζητημάτων από τις υπηρεσίες του δήμου. Έγιναν προσλήψεις στην υπηρεσία πρασίνου ή καθαριότητας, βρέθηκαν κονδύλια για τη βελτίωση της άθλιας κατάστασης μεγάλου μέρους των σχολικών κτηρίων της πόλης; Γιατί με είτε με Novoville, είτε δίχως, πάλι οι ίδιοι διοικούντες θα κληθούν να τα επιλύσουν.

Οι ίδιοι!

Εύχομαι μόνο να έχουν αγοράσει τη …μεγάλη βερσιόν της εφαρμογής, με τα πολλά ΤΒ. Γιατί αν οι δημότες στείλουν φωτογραφίες ΜΟΝΟ από την κατάσταση των σχολείων, θα μπουκώσει το σύστημα.

Το μόνο που δεν μας είπαν στο δελτίο τύπου και στη φιέστα στην πλατεία Πατριάρχου είναι πόσο κόστισε στο δήμο η αγορά της πλατφόρμας και πόσο στοιχίζει η ετήσια συντήρησή της.

Με γειά μας, λοιπόν!

Αναδημοσίευση της ανάρτησης του Ν. Τσορβά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *