Πού θα γείρει η «παράταξη» των ανεξάρτητων;

Πληθαίνει η ομάδα των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, κάποιοι μάλιστα έφτασαν να μιλούν και για… νέα παράταξη. Με 5 συμβούλους, όντως θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την 3η ομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο, βάσει αριθμητικής δύναμης. Μόνο που η πολιτική δεν είναι μαθηματικά.

Από τους 5 ανεξάρτητους συμβούλους ο ένας, ο Θ. Λέκκας, είναι ήδη ενσωματωμένος στη διοίκηση κατέχοντας μια αντιδημαρχία με βαρύγδουπο όνομα: Αναπτυξιακή Πολιτική.

Άλλη μια ανεξαρτητοποίηση, αυτή της Σ. Αλεφραγκή, έχει μέχρι σήμερα προσθέσει μια ψήφο στην ισχνή πλειοψηφία του Γ. Βούρου.

Μένουν οι υπόλοιποι τρεις, Ουσταμπασίδης, Παπαλουκά και Γούλας, οι οποίοι μαζί με τον ημι-ανεξάρτητο Π. Λαζαρίδη επιχείρησαν θορυβώδη εμφάνιση, με την κατάθεση μιας κοινής πρότασης.

Αν αυτή η κίνηση αποτελεί πρόπλασμα πιο μόνιμης συγκρότησης, μένει να αποδειχτεί στο μέλλον.

Για την ώρα οι ανεξαρτητοποιηθέντες σύμβουλοι δείχνουν να αναζητούν ένα πιο ενεργό ρόλο. Επέλεξαν όμως να κάνουν την κοινή τους εμφάνιση με ένα θέμα πολιτικά ανώδυνο και καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα, αφού δύσκολα θα μπορέσει να παρασχεθεί ουσιαστική διευκόλυνση με τη δημοτική συγκοινωνία στη μετακίνηση των συμπολιτών μας φοιτητών στα έξι (6) πανεπιστημιακά ιδρύματα που είναι διεσπαρμένα σε όλο το Λεκανοπέδιο.

Για να μιλήσουμε για συγκρότηση ομάδας θα πρέπει να περιμένουμε να τοποθετηθούν πολιτικά οι τέσσερις σύμβουλοι, απέναντι στα σημαντικά ζητήματα της πόλης. Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.

Να θυμίσουμε ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. η ομάδα των «4» μόνο ενιαία δεν εμφανίστηκε. Ενώ οι Ουσταμπασίδης, Γούλας και Λαζαρίδης δήλωσαν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στο λογότυπο που πρότεινε η διοίκηση, αλλά και στη διαδικασία που επέλεξε, η κα Παπαλουκά, σε μια ηγετική εμφάνιση είχε φροντίσει να προσφέρει εναλλακτική στον Γ. Βούρο, άσχετα αν ο δήμαρχος εγκλωβισμένος σε μια σχιζοφρενική τακτική εξυπηρέτησης (μικρο- και μεγαλο-)συμφερόντων δεν μπόρεσε να την διαχειριστεί. Λίγο αργότερα, σε ένα θέμα ουσίας για την πολιτική που ασκεί ο Δήμος απέναντι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τη διαχείριση των αθλητικών και σχολικών χώρων, Παπαλουκά και Λαζαρίδης πρόσφεραν την ποθητή πλειοψηφία στον Γ. Βούρο, ψηφίζοντας αντίθετα από τις παρατάξεις τους. Ήταν η «σταγόνα» που «ξεχείλισε το ποτήρι» των τεταμένων σχέσεων της Παπαλουκά με την παράταξή της και αποτέλεσε την αφορμή της διαγραφής της.

Αλλά και σε ένα θέμα που προκάλεσε σφοδρή σύγκρουση στην πόλη, διαμορφώνοντας δύο διακριτά πολιτικά στρατόπεδα, το θέμα της παραχώρησης του οικοπέδου του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Ν.Φ. στη Μητρόπολη, η στάση των «4» ήταν διαφορετική. Ουσταμπασίδης και Γούλας την καταψήφισαν, ο Λαζαρίδης υπερψήφισε και η Παπαλουκά δήλωσε «ασθένεια», η οποία από όσα (δεν) αναφέρονται στη δήλωση- απάντηση στη διαγραφή της ερμηνεύεται ως συστράτευση στο στρατόπεδο της εκχώρησης.

Είναι λοιπόν αρκετά ρευστή η εξέλιξη αυτής της «συμμαχίας» και θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα κρατήσουν οι «4» απέναντι στις επιλογές της διοίκησης. Θα αντιταχθούν σε επιλογές της δημοτικής αρχής, ή θα προσφέρουν την ψήφο τους για να αποκτά η διοίκηση την πολυπόθητη πλειοψηφία σε κρίσιμες ψηφοφορίες;

Όλα θα φανούν στο άμεσο μέλλον…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *