Πρόταση από 3 (+1) ανεξάρτητους συμβούλους για μεταφορά φοιτητών με τη δημοτική συγκοινωνία

Πρόταση για την ενεργοποίηση ειδικού δρομολογίου της Δημοτικής Συγκοινωνίας για τη δωρεάν μεταφορά των φοιτητών της πόλης μας από και προς τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που φοιτούν κατέθεσαν οι τρεις ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Α. Γούλας, Γ. Ουσταμπασίδης, Ε. Παπαλουκά και ο Π. Λαζαρίδης, ο οποίος αν και δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί επισήμως από την παράταξη Ξανά Μαζί, συμπεριφέρεται ως ανεξάρτητος.

Η πρόταση που κατατέθηκε στο Δ.Σ.

Θέμα: Μεταφορά φοιτητών – κατοίκων του Δήμου μας – από και προς  τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που φοιτούν 

Κύριε Πρόεδρε,

Παρακαλούμε να φέρετε προς συζήτηση  στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  πρότασή μας για ενεργοποίηση ειδικού δρομολογίου της Δημοτικής μας  Συγκοινωνίας για τη δωρεάν μεταφορά των φοιτητών της πόλης μας από και  προς  τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που φοιτούν.

Θα πρόκειται φυσικά για δωρεάν μεταφορά φοιτητών – κατοίκων στο πλαίσιο μιας κοινωνικής πολιτικής,  ιδιαίτερα σε περίοδο υγειονομικής κρίσης,  ώστε να διευκολύνουμε σημαντικά τις απαραίτητες καθημερινές μετακινήσεις των φοιτητών μας και μάλιστα σε  καλύτερες συνθήκες ποιότητας και ασφάλειας, αφού δεν θα χρειάζεται να αλλάζουν  δύο ή και τρία μεταφορικά μέσα για να φτάσουν στον προορισμό τους. Εννοείται πως η  επιβίβαση και η μεταφορά με το λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα πρέπει να γίνει με τους κανόνες ασφαλείας για την προστασία από τον covid-19.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα καταθέσουμε και αναλυτικές προτάσεις για την πραγματοποίηση της δράσης αυτής. Είναι άλλωστε κάτι που πολλοί Δήμοι υλοποιούν ήδη, ανάμεσά τους και γειτονικοί όπως Ηρακλείου, Αμαρουσίου, Πεύκης, Λυκόβρυσης, Αχαρνών κ.λπ.  Σε περίπτωση που η δράση για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή μέσω της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα μπορούσαμε εναλλακτικά να εξετάσουμε και  την ενοικίαση τουριστικού  λεωφορείου από το Δήμο προς εξυπηρέτηση των φοιτητών.

Οργανωτικά   θα πρέπει να γίνει εκτός των άλλων και  μια διερεύνηση για να διαπιστωθεί το ενδιαφέρον των φοιτητών μέσω αίτησής τους που θα αναφέρουν και το πανεπιστημιακό τμήμα που φοιτούν. Έτσι θα διαπιστωθεί ακριβώς το δρομολόγιο που θα ακολουθηθεί για την εξυπηρέτησή τους. Η έναρξη των δρομολογίων μπορεί να γίνει το  εαρινό εξάμηνο του   (15/2/21 -30/5/21) ώστε να έχει γίνει η σωστή και καλή προετοιμασία. Η επιτυχία ή όχι της δράσης θα καθορίσει και τη συνέχειά της κατά το χειμερινό εξάμηνο (1/10/21- 15/1/22).

Με εκτίμηση

Αλέκος Γούλας

Γιάννης Ουσταμπασίδης

Ευτυχία Παπαλουκά

Πέτρος Λαζαρίδης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *