ΕΠΑΛ: Περιμένουν ακόμα επισκευές και συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων

Από τις 20 Ιουλίου έχει στείλει έγγραφο ο διευθυντής του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας στη 2η Σχολική Επιτροπή, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και την Υπηρεσία Πρασίνου αναφέροντας έναν κατάλογο ελέγχων, συντηρήσεων και επισκευών στο κτιριακό συγκρότημα που συστεγάζονται το 2ο και το 3ο ΕΠΑΛ, οι οποίες χρονίζουν.

Το αποτέλεσμα; Με νέο έγγραφο στις 7/10 επανέρχεται ο διευθυντής του σχολείου και ζητά ενημέρωση για τις κατανομές έργων στα πλαίσια των ΚΑΠ ανά σχολείο και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης για το τρέχον σχολικό έτος, αφού προφανώς δεν έχει γίνει τίποτα!

Ποια είναι τα προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος;

  • Συντήρηση και επισκευή μονώσεων ταρατσών (αίθουσα εκδηλώσεων, τάξεις διδασκαλίας και γραφεία καθηγητών)
  • Αποκατάσταση αποκολλήσεων τμημάτων σοβά από τα βάνια και δοκάρια με εμφάνιση σε κάποιες περιπτώσεις του οπλισμού
  • Συντήρηση-ανακατασκευή στις τουαλέτες των μαθητών
  • ‘Ελεγχος των υαλοπινάκων στις αίθουσες και αντικατάσταση όπου κρίνεται αναγκαίο για την ασφάλεια των μαθητών (τζάμια ασφαλείας, πάνω από τις πόρτες των αιθουσών κ.α)
  • Σε ηλεκτρολογικούς πίνακες που τροφοδοτούν τις τουαλέτες των αγοριών, φωτισμό διαδρόμων και εργαστήρια του 5ου ΕΚ, λόγω υγρασίας από προβλήματα της μόνωσης έγινε τα προηγούμενα έτη αλλαγή δυο φορές του ρελέ διαρροής. Η μια φάση συνεχίζει να μην τροφοδοτείται, οι ηλεκτρολόγοι του δήμου που είχαν έρθει δεν κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη βλάβη και προσωρινά μοίρασαν τα φορτία της στις άλλες δυο. Οι συγκεκριμένοι πίνακες αν δεν λυθούν τα προβλήματα της μόνωσης και της εισόδου υγρασίας θα δημιουργούν συνεχώς προβλήματα, ίσως να είναι σκόπιμο να εγκατασταθούν επιτοίχιοι
  • Ηλεκτρολογικές εργασίες συντήρησης (εκτεθειμένα καλώδια, αντικατάσταση πριζών – διακοπτών, φωτιστικών, αντικατάσταση λαμπτήρων σε πυλώνες του προαυλίου κ.α)
  • Έλεγχο για κλάδεμα ή κοπή των πεύκων στα προαύλια του σχολείου.

Περιμένουμε την απάντηση της διοίκησης του Δήμου, που κατά τα άλλα θριαμβολογεί ότι όλα λειτουργούν σωστά στα σχολεία…

Διαβάστε το έγγραφο του 3ου ΕΠΑΛ

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *