Αυτό είναι δημοτικό γήπεδο κύριε Βούρο

Παρότι πέρασαν 4 μέρες από την ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών, όπου η διοίκηση Βούρου κατηγορείται ότι λέει ψέματα για τους αθλητικούς χώρους και τις σχέσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής με τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση. Αντίθετα σε φιλικά Μέσα της διοίκησης δημοσιεύονται εικόνες από ένα «έργο» που παρουσιάζει η δημοτική αρχή: το γήπεδο 9Χ9 που ετοίμασε, αφού ασφαλτόστρωσε (!) ένα τμήμα του κτιριακού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ. Αυτό το έργο διαφημίζεται ως το γήπεδο που λύνει το χρόνιο πρόβλημα έλλειψης δημοτικού γηπέδου στην πόλη. Αν και όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού της πόλης μας γνωρίζουν, ότι αυτό το γήπεδο που με τόση προχειρότητα σκάρωσε η διοίκηση, δεν μπορεί να αποτελέσει λύση, δεν μπορεί να γίνει έδρα των αθλητικών σωματείων της πόλης, δεν μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες.

Υπάρχει όμως ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα, ενδεικτικό της προχειρότητας και της ανευθυνότητας που διαχειρίζεται την πόλη και τα θέματά της η διοίκηση του κ. Βούρου. Το σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ είναι ένας χώρος που πάσχει από σοβαρά προβλήματα υποδομής. Ένα μέρος τους περιγράφονται στην επιστολή που δημοσιοποιήσαμε χθες 8/10 (ΕΠΑΛ: Περιμένουν ακόμα επισκευές και συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων). Σε αυτό το συγκρότημα στεγάζεται το 3ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο, τα οποία σύντομα θα αποκτήσουν την καινούργια τους στέγη. Πρόκειται για ένα χώρο 50 στρεμμάτων, ο οποίος αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να αποτελέσει ένα χώρο που θα αναβαθμίσει τόσο τη σχολική στέγη, όσο και τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της πόλης μας.

Θα περιμέναμε ένα χρόνο και πλέον μετά την ανάληψη της διοίκησης από την διοικούσα ομάδα να έχει καταστρωθεί ένα σχέδιο, μια πρόταση, μια προ-μελέτη για την αξιοποίηση αυτού του χώρου. Αντ΄αυτού η διοίκηση επαίρεται για το χώρο που… ασφαλτόστρωσε για να τον παρουσιάσει ως γήπεδο…

Για να βοηθήσουμε τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο… Αναπτυξιακής Πολιτικής, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, τον αντιδήμαρχο Παιδείας και όλη τη διοικούσα ομάδα, αναδημοσιεύουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε δημόσια η Δύναμη Πολιτών πριν από ενάμιση χρόνο για την αξιοποίηση του χώρου στην κατεύθυνση αναβάθμισης όλης της περιοχής και δημιουργίας υποδομών που λείπουν από την πόλη.

Αντιγράφουμε από το προεκλογικό πρόγραμμα της Δύναμης Πολιτών:

Στο χώρο αυτό σχεδιάζουμε, προτείνουμε και διεκδικούμε

  • Νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις για την επαγγελματική εκπαίδευση (ΕΠΑΛ – ΣΕΚ – Νυχτερινό Σχολείο). Οι σημερινές εγκαταστάσεις (κατασκευή και λογική της Χούντας) δεν ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις προδιαγραφές των χώρων εκπαίδευσης.
  • Δημοτικό Στάδιο όπου θα στεγαστεί ο ερασιτεχνικός μαζικός αθλητισμός της πόλης μας (ποδόσφαιρο, στίβος, γυμναστήριο κ.α.). Είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας που στερούνται ενός δημοτικού σταδίου με συνέπεια οι ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης μας να φιλοξενούνται σε όμορους δήμους. Η έκταση αυτή είναι η μοναδική στη πόλη μας που έχει τις προδιαγραφές για να στεγάσει αυτές τις δραστηριότητες.
  • Δημιουργία χώρου πολιτισμού όπου θα βρουν στέγη όλες οι πολιτιστικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην πόλη σε τομείς όπως το θέατρο, η μουσική, ο χορός, τα εικαστικά, η λογοτεχνία, κ.α.
  • Ανοιχτοί κοινόχρηστοι χώροι που θα συνδέουν τη πόλη με τις νέες χρήσεις μέσα από πράσινες διαδρομές.

Αυτή είναι μια λύση κύριε Βούρο! Αυτό είναι ένα δημοτικό γήπεδο με προδιαγραφές. Αυτή είναι μια ρεαλιστική προοπτική για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα των σχολείων που στεγάζονται εκεί. Αυτό είναι έργο και όχι λόγια, όπως αρέσκεστε να λέτε.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *