O τοπικός ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Τετάρτη στο Εφετείο για να φωνάξουμε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ

Κάλεσμα σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο την Τετάρτη 7/10, στις 11 π.μ., μέρα που ολοκληρώνεται η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, απευθύνει η ΟΜ Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας ΣΥΡΙΖΑ:

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020,  κορυφώνεται η πρώτη πολιτική δίκη κατά της Χρυσής Αυγής. Μια δίκη παγκόσμιου πολιτικού ενδιαφέροντος, μετά την δίκη της Νυρεμβέργης, που συντελείται σε Ευρωπαϊκό πεδίο. 

Μια από τις πιο σημαντικές δίκες της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα, η οποία από μόνη της επέφερε την κρίση και την διάλυση του ναζιστικού αυτού μορφώματος. 

Η απόφαση που αναμένεται πρέπει να είναι μια ξεκάθαρη καταδίκη κατά του ναζισμού και η δικαίωση για τα θύματα των επιθέσεων.

Κυρίως όμως θα πρέπει να είναι το δίδαγμα δημοκρατίας για την αποτροπή της δημιουργίας νέων ιδεολογικών φασιστικών μορφωμάτων.

Μετά από εξαντλητική και πολυετή διαδικασία, χάρη στην κοπιώδη και εξαιρετική  παρουσία των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, αναδείχθηκε η πραγματική φυσιογνωμία αυτής της οργάνωσης, ο ναζιστικός χαρακτήρας της, η στρατιωτική δομή της και η εγκληματική της δράση. Η επιχειρηματολογία και η ρητορική της ένταση την καθιστούν ένα αποτρεπτικό τεκμήριο για την σύγχρονη πολιτική μας ιστορία. 

Πρόκειται για μια  εγκληματική συμμορία που ως μόνο μέσο διέθετε την ωμή και συχνά δολοφονική βία απέναντι σε όποιον δεν ταίριαζε με την κοσμοθεωρία της. 

Η δράση των ομάδων κρούσης και οι επιθέσεις κατά μεταναστών και πολιτικών αντιπάλων, περιγράφηκαν στην αγόρευση του βασικού εκπροσώπου της πολιτικής αγωγής κ. Θανάση Καμπαγιαννη και αποτυπώθηκε ήδη στο βιβλίο του «Με τις Μέλισσες ή με τους Λύκους».

Για το κόμμα μας που οραματίζεται και παλεύει για μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και δίχως αποκλεισμούς, είναι σημαντικό να αναπτυχθεί ένα κίνημα που θα βρεθεί αντιμέτωπο στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες με ό,τι αντιπροσωπεύει η Χρυσή Αυγή και η ιδεολογία της. Σήμερα, είναι απαραίτητη  η πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίηση όλων αυτών που ακόμα και σήμερα εκμεταλλεύονται την δύσκολη συγκυρία, για να σπείρουν και πάλι το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι η γενεσιουργός αιτία της ανάπτυξης της Χ.Α. τα προηγούμενα χρόνια, είναι οι συνθήκες που δημιούργησε η προηγούμενη κρίση. Δυστυχώς σήμερα η υγειονομική κρίση έχει  εξελιχθεί και  σε οικονομική, οξύνοντας εκ νέου τις κοινωνικές ανισότητες  και τον αποκλεισμό των πλέον ευάλωτων στρωμάτων. Ευθύνη όλων των δημοκρατικών δυνάμεων είναι να θωρακίσουμε πολιτικά την δημοκρατία μας, για να μη χρειαστεί να βρεθούμε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο πρόσωπο του φασισμού.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, καλεί κάθε δημοκράτη συμπολίτη μας, να βρεθεί μαζί μας στο Εφετείο την Τετάρτη 7/10 στις 11πμ, για να φωνάξει μαζί μας «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ!»

Στην συγκέντρωση θα περιφρουρήσουμε την υγεία μας με τα δέοντα μέτρα και αποστάσεις προφύλαξης. 

Ο.Μ. Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *