Απάντηση Παπαλουκά που γεννά περισσότερα ερωτήματα για την στάση της

Η Ε. Παπαλουκά απαντά στην ανακοίνωση διαγραφής της από τη Δύναμη Πολιτών με μία μακροσκελή ανακοίνωση, την οποία και παραθέτουμε παρακάτω. Δεν μπορούμε όμως, παρά να σημειώσουμε τα εξής αναφορικά με όσα αναφέρει:

1. Στην ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών δεν γίνεται καμία αναφορά στην απουσία της κυρίας Παπαλουκά από το Δημοτικό Συμβούλιο του Μάη, «όπου ανάμεσα στα υπόλοιπα θέματα» (sic…), συζητούνταν και το θέμα της παραχώρησης του οικοπέδου των 2 στρεμμάτων στη Μητρόπολη με τις έτοιμες μελέτες και το τροποποιημένο Πολεοδομικό Σχέδιο από το Δήμο.  Γιατί τότε η κα Παπαλουκά «νιώθει την ανάγκη» να τοποθετηθεί επ’ αυτού; Γιατί ακριβώς όλοι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν ότι αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις της με όλη την υπόλοιπη παράταξη της Δύναμης Πολιτών και με τον επικεφαλής της, όταν λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το Συμβούλιο ενημέρωσε μέσω sms για την απουσία της. Η επίκληση της «μαραθώνιας συνεδρίασης» όταν μιλάμε για Δημοτικά συμβούλια που πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης, χωρίς δηλαδή την ανάγκη φυσικής παρουσίας και όταν αρκεί κανείς να συνδεθεί μέσω ίντερνετ από το σπίτι του για 1′ και να ψηφίσει, δεν πείθει κανέναν νοήμονα άνθρωπο.

2. Η κα Παπαλουκά με την απάντησή της γεννά περισσότερα ερωτηματικά για τη θέση της, αφού σκόπιμα δεν αποσαφηνίζει εάν δεν προσήλθε στο επίμαχο Δημοτικό Συμβούλιο επειδή ήταν άρρωστη όπως δήλωσε ή επειδή είχε άλλη άποψη. Τα θέματα υγείας είναι προφανώς ιερά και κανείς δεν θα τα ενέπλεκε σε οποιαδήποτε διαδικασία. Από τα όσα όμως (αναληθώς, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε) ισχυρίζεται περί δήθεν συμφωνίας του επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών Α. Βασιλόπουλου για την παραχώρηση του οικοπέδου στην Μητρόπολη, μάλλον προκύπτει το δεύτερο, διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να το αναφέρει για να δικαιολογήσει τη στάση της. Είναι βεβαίως θεμιτό να έχει κάποιος διαφορετική άποψη από την άποψη της πλειοψηφίας της παράταξης στην οποία ανήκει. Μόνο που εξ όσων γνωρίζουμε σε 2 συνεδριάσεις της Δύναμης Πολιτών για το ζήτημα, η κα. Παπαλουκά εμφανίστηκε λάβρα κατά της παραχώρησης του οικοπέδου, ασκώντας μάλιστα δριμεία κριτική σε όσους εξέφρασαν μία πιο μετριοπαθή άποψη…

3. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η κυρία Παπαλουκά εκλήθη 2 φορές από την Δύναμη Πολιτών σε συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας και της γραμματείας της, αμέσως μετά την μη επαρκώς αιτιολογημένη απουσία της από το Δημοτικό Συμβούλιο. Και στις δύο αρνήθηκε να έρθει -άλλωστε το παραδέχεται στην απάντησή της- τη στιγμή που μπόρεσε να εμφανιστεί σε επόμενη (δια ζώσης μάλιστα!!!) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα όσα επομένως ισχυρίζεται περί παραγκωνισμού της από την παράταξη απλώς αντιστρέφουν την πραγματικότητα και τις ευθύνες της για τις πολιτικές επιλογές που έκανε.

4. Αφήνουμε για το τέλος την – κάτι σαν – απάντηση της κας Παπαλουκά στο χαρακτηρισμό της ως «δεκανίκι της διοίκησης Βούρου». Πάει καιρός άλλωστε από τότε που ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Βούρος διαφημίζει στον κύκλο του την επικείμενη συνεργασία του με την κα Παπαλουκά και αυτή μένει να διαφανεί οριστικά. Αν όμως κρίνουμε από τη στάση της στα δύο τελευταία δημοτικά συμβούλια και τις αβανταδόρικες τοποθετήσεις/ψήφους προς τη διοίκηση, τότε ο χαρακτηρισμός της ως δεκανίκι της διοίκησης, είναι μάλλον επιεικής.

Η απάντηση της Ευτυχίας Παπαλουκά στην ανακοίνωση διαγραφής της από τη Δύναμη Πολιτών

Σχετικά με την ανακοίνωση διαγραφής μου από τη Δύναμη Πολιτών με απόφαση των δημοτικών συμβούλων Ανανιάδη, Ανεμογιάννη, Βασιλόπουλου, Εμμανουήλ, Καλαμπόκη, Ντάτση και προκειμένου να ενημερώσω  τους συμπολίτες μας και να αποσαφηνίσω τα πραγματικά γεγονότα, έχω να αναφέρω τα εξής:

Όλα ξεκίνησαν όταν απουσίασα από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 20/5, λόγω προβλήματος υγείας μου, το οποίο συνέπιπτε με την πρώτη φάση της εγκυμοσύνης μου και το οποίο με κράτησε κλινήρη για κάποιο χρονικό διάστημα. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα αποφασιζόταν, μεταξύ άλλων, η παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού από την Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Ο Άρης Βασιλόπουλος, μη σεβόμενος τη δήλωσή μου σχετικά με το πρόβλημα υγείας μου, μου ασκούσε αφόρητη πίεση προκειμένου να συμμετάσχω στην μαραθώνια συνεδρίαση, προφανώς είτε αδιαφορώντας για το πρόβλημά μου, είτε θεωρώντας πως έλεγα ψέματα. Μετά τη συνεδρίαση μου ανακοίνωσε μέσω sms ότι χωρίζουν οι πολιτικοί μας δρόμοι, ουσιαστικά προσβάλλοντας την προσωπικότητά μου και την κατάστασή μου εκείνη τη στιγμή, που η αγωνία και η προτεραιότητά μου ήταν άλλη.

Έκτοτε, δηλαδή εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, δεν εκλήθην σε καμία συλλογική διαδικασία, ούτε ενημερώθηκα για οποιαδήποτε συζήτηση ή απόφαση της δημοτικής ομάδας ή της παράταξης. Η μόνη ενημέρωση που είχα ήταν η κλήση μου σε απολογία για την απουσία μου από εκείνη τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, γεγονός που με προσβάλλει ηθικά και πολιτικά.

Επί της ουσίας, και επειδή υποκριτικά κατηγορήθηκα ότι αποτελώ δεκανίκι της δημοτικής αρχής, αναγκάζομαι να αναφέρω τα εξής:

Επί διοίκησης Δύναμης Πολιτών, ως Δήμαρχος ο Άρης Βασιλόπουλος και ελάχιστοι στενοί του συνεργάτες έκαναν συνομιλίες και συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Γαβριήλ, περιεχόμενο των οποίων ήταν και η παραχώρηση του γνωστού δημοτικού οικοπέδου στην Μητρόπολη για την δημιουργία του βρεφονηπιακού σταθμού. Υπήρχε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, από την πρώτη στιγμή που ανακαλύφθηκε η ύπαρξη αυτού του χώρου που προηγουμένως είχε άσχετη με τον χαρακτηρισμό του χρήση, και εν συνεχεία έγιναν όλες οι προπαρασκευαστικές κινήσεις από τον Δήμο, προκειμένου σε επόμενο στάδιο να οριστούν και οι όροι της παραχώρησης, κάτι που «κόλλησε» καθώς πλησίαζαν οι εκλογές. Γεγονότα που αληθώς ανέφερε και ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης από το πλέον επίσημο βήμα κι έχουν καταγραφεί στα πρακτικά της σχετικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Συνεπώς, μου προκαλεί τεράστια εντύπωση αρχικά η εκ διαμέτρου αντίθετη με τα πεπραγμένα και τις συμφωνίες θέση του Άρη Βασιλόπουλου, καθώς και το γεγονός ότι με εγκάλεσε και με διαγράφει από την Δύναμη Πολιτών λόγω της απουσίας μου από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σχετικά με τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην ανακοίνωση, τα οποία και αποτελούν μόνο την αφορμή για την προαποφασισμένη διαγραφή μου, έχω να δηλώσω τα εξής:

Αρχικά η φράση «να πληρώνουν οι δημότες» σημαίνει να πληρώνει ο Δήμος και ταυτίζεται με το πρόταγμα «Δημόσια», το οποίο ο χώρος της Αριστεράς χρησιμοποιεί κατά κόρον και σε κάθε ευκαιρία· και ορθώς.

Στη συγκεκριμένη συγκυρία, με την επιδημία του κορωνοϊού κι όσα έχει επιφέρει στην οικονομική και κοινωνική ζωή, προσωπικά είμαι υπέρ της ενίσχυσης των πληττόμενων εργαζομένων και επιχειρήσεων από τη συντεταγμένη πολιτεία, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν. Συνεπώς, ναι. Θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ ότι στην συγκεκριμένη συγκυρία οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης μας θα πρέπει να μην πληρώνουν για την χρήση των δημοτικών χώρων. Σε αυτούς που δεν πλήρωναν ούτως ή άλλως και ο Δήμος κάλυπτε τα λειτουργικά έξοδα να συνεχιστεί το ίδιο, στους δε σχολικούς χώρους να μην επιβαρυνθούν βεβαίως τα σχολεία που ήδη υποχρηματοδοτούνται, αλλά το βάρος αυτό να μετακυλιστεί στον Δήμο μέσω καταβολής έκτακτων επιχορηγήσεων προς τα σχολεία. Κι αυτό, είναι η ελάχιστη αναγνώριση για το αθλητικό, πολιτιστικό, παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο που προσφέρουν στη νεολαία της πόλης όλα αυτά τα χρόνια οι αθλητικοί μας σύλλογοι, τους οποίους κι επί της θητείας μου ως Αντιδημάρχου της διοίκησης Βασιλόπουλου, ουκ ολίγες φορές στηρίξαμε με επιχορηγήσεις από «τα χρήματα των δημοτών».

Όσον αφορά την «πορεία που έχω επιλέξει» την οποία ερμήνευσαν «χωρίς περιθώριο παρερμηνείας» οι υπογράφοντες την ανακοίνωση διαγραφής μου, θα πρότεινα στον καθένα να κάνει την αυτοκριτική του και να ελέγξει με νηφαλιότητα την διαδρομή του.

Κλείνω με την διαβεβαίωση πως και ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με γνώμονα το καλό της πόλης και των ανθρώπων της, κάτι που επιδιώκω αυτά τα δέκα χρόνια που με τιμούν οι συνδημότες μας εκλέγοντάς με στο δημοτικό συμβούλιο.

Ευτυχία Παπαλουκά

Νέα Φιλαδέλφεια, 1η Οκτωβρίου 2020

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *