Συνάντηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με τον Άτταλο

Από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Σοβαρά ζητήματα υποδομών και ανάγκη ενίσχυσης των λειτουργικών δαπανών διαπίστωσε αντιπροσωπεία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ  Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας που την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις στις οποίες δραστηριοποιείται ο Αθλητικός Όμιλος Ν. Φιλαδέλφειας  ΑΤΤΑΛΟΣ και συναντήθηκε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο όμιλος φιλοξενεί σήμερα πάνω από 250 παιδιά  που αθλούνται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε εγκαταστάσεις που συντηρούνται αποκλειστικά από τις μικρές συνδρομές των γονέων και τις ισχυρές προσπάθειες της διοίκησης επιτελώντας ένα αξιοπρόσεχτο κοινωνικό έργο. Ο Δήμος έχει υποχρέωση να συντηρεί τις  εγκαταστάσεις αυτές, που λειτουργούν από το 2005, όπως και κάθε άλλη αθλητική εγκατάσταση.

Η έλλειψη στο Δήμο μας γηπέδου 11Χ11 προκειμένου να προπονούνται και να αθλούνται όλα τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης είναι το μέγιστο θέμα για την ανάπτυξη του αθλήματος, στην οποία θα συμβάλει ανάλογα και η δημιουργία πρόσθετων εγκαταστάσεων 5Χ5 και 7Χ7 σε διάφορες  γειτονιές. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει άμεσα να εξετάσει τις υπάρχουσες λύσεις και να δρομολογήσει σχετικές ενέργειες.

Ο Δήμος πρέπει να στηρίζει τις δραστηριότητες των τοπικών συλλόγων και να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του σοβαρά κονδύλια, τα οποία με αντικειμενικά κριτήρια να κατανέμονται στους συλλόγους, παρέχοντας  ταυτόχρονα σε αυτούς βοήθεια σε υλικό και υπηρεσίες (π.χ. γυμναστές, προπονητές, δαπάνες μεταφοράς και υγειονομικής κάλυψης)

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συγκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού σε συνθήκες πανδημίας όπως η αύξηση των επιχορηγήσεων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τα σωματεία, η επιδότηση θέσεων εργασίας και η ρύθμιση των χρεών.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. ήταν τα μέλη:  Παπανικολάου Ελένη, Μαργαριτοπούλου Μαίρη, Ευαγγελινός Κώστας, Αγγελόπουλος Βασίλης.

Εκ μέρους του Αθλητικού Ομίλου « ΑΤΤΑΛΟΣ» παρόντες  ήταν οι: Τζέλης Γιάννης  Πρόεδρος, Μαράκης Μιχάλης Γεν. Γραμματέας, Σαρρή Έφη Ταμίας, Δράκας Αλέκος Μέλος Δ.Σ.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *