Η κυβέρνηση δωρίζει στις Μητροπόλεις τα παγκάρια των κοιμητηρίων

Ένα ακόμη δώρο κάνει η κυβέρνηση στην εκκλησία. Σε σχετικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος δίνει την αρμοδιότητα των ναών νεκροταφείων στις Μητροπόλεις.

Το άρθρο 48 του νομοσχεδίου αναφέρει ότι «η διοίκηση και η διαχείριση  των ιερών ναών εντός των κοιμητηρίων ανεξάρτητα από τη νομική του μορφή θα ασκείται από τον Εκκλησιαστικό Συμβούλιο  της οικείας ενορίας είτε από συμβούλιο  που ορίζει ο Μητροπολίτης».

Επίσης τα έσοδα του ναού θα προορίζονται για τη συντηρησή του και τη λειτουργία του και δευτερευόντως για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ το πάσης φύσως προσωπικό των ανωτέρω ναών καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό της οικείας Μητροπόλεως, λαμβάνοντας υπόψη την προϋπηρεσία του για κάθε συνέπεια. 

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο απαγορεύεται η είσπραξη τελών η δικαιωμάτων απο τους Ο.Τ.Α. και τα νομικά τους πρόσωπα για τις ιεροτελεστίες που τελούνται από θρησκευτικούς λειτουργούς εντός των νεκροταφείων.

Να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τα παγκάρια είναι ένα σημαντικό έσοδο για τους Δήμους, οι οποίοι έχουν την απόλυτη ευθύνη για τη λειτουργία και την συντήρηση των κοιμητηρίων.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *