Μηδενική σοβαρότητα Βούρου: για όλα φταίει η διοίκηση Βασιλόπουλου και ο κορωνοϊός

Δυο μήνες από την τελευταία συνεδρίαση, με δεκάδες προβλήματα στα σχολεία και συνεχείς καταγγελίες από φορείς και συλλογικότητες, ο Γ. Βούρος εμφανίστηκε στο χθεσινό (23/9) Δημοτικό Συμβούλιο για να επικρίνει την… αντιπολίτευση.

«Ανοησίες» όσα γράφονται για την επιλογή λογοτύπου, για την προσωπική ανάμιξή του στα αθλητικά σωματεία, «ανωριμότητα» όσων σχολιάζουν την διοίκησή του, «καταστροφική αντιπολίτευση» όσα προβλήματα αναδεικνύονται. Αυτή ήταν σε γενικές γραμμές η εισαγωγική ομιλία του δημάρχου, ο οποίος φαίνεται ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για την επικοινωνία του και ελάχιστα έως καθόλου για τα προβλήματα της πόλης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, φρόντισε να διανεμηθεί από το γραφείο τύπου του Δήμου η φωτογραφία του με τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, ώστε να ισχυριστεί μετά ότι «προχωρά» έργα για τα σχολεία:

Τόσο ο ίδιος όσο και βασικά στελέχη της διοίκησής του δεν είχαν να απαντήσουν τίποτα στα ζητήματα που τέθηκαν. Στις καταγγελίες των κατοίκων της οδού Σάρδεων, οι οποίοι δια των εκπροσώπων τους έθεσαν ζήτημα εγκατάλειψης της γειτονιάς τους, με τον ανεπαρκή φωτισμό, την έλλειψη καθαριότητας και τις κατεστραμμένες υποδομές άφησε τον Μ. Κουτσάκη να… βγάλει το φίδι από την τρύπα, ενώ έγινε σοβαρή προσπάθεια οι κάτοικοι να φύγουν χωρίς να έχει ληφθεί ούτε μια απόφαση από το Δ.Σ.

Στα προβλήματα των σχολείων η διοίκηση το έπαιξε «Πόντιος Πιλάτος» (δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ του Πολίτη: Κάμερες και εισαγγελείς στα σχολεία ζητούν στελέχη της διοίκησης Βούρου).

Οι δε απαντήσεις που δόθηκαν σε όσα έθεσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων είναι τουλάχιστον αστείες. Για το πάγωμα των προσλήψεων στο Πράσινο, επικαλέστηκαν ότι δεν υπήρχε κονδύλι στον προϋπολογισμό. Ο κ. Τάφας μάλιστα έψεξε την προηγούμενη διοίκηση για το μεγάλο έργο ανάπλασης του πρασίνου για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει χρήματα να κάνει προσλήψεις.

Υπεκφυγές υπήρξαν και στο ζήτημα των αθλητικών χώρων που έχει προκύψει μετά την επιμονή της δημοτικής αρχής να αφαιρέσει ώρες χρήσης από τα αθλητικά σωματεία της πόλης. Καμιά απάντηση δεν δόθηκε και στην επίμονη ερώτηση από όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης γιατί δεν συγκροτήθηκε η επιτροπή διαχείρισης των αθλητικών χώρων, η οποία ψηφίστηκε σε Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο γεγονός ότι ούτε ένα τεχνικό έργο δεν έχει δημοπρατηθεί εδώ και ένα χρόνο, που επανέλαβαν τόσο ο πρώην δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, όσο και ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Ανανιάδης, τα στελέχη της διοίκησης δεν είχαν τίποτα να απαντήσουν. Γι αυτό και χρησιμοποίησαν το μοναδικό τους όπλο: τις ύβρεις και τις προκλήσεις. Πρωταγωνιστής και πάλι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Η. Τάφας.

Οι αποφάσεις

Απόφαση για τη μετονομασία της οδού Σαλαμίνος σε Λοχία Κώστα Μελιγκώνη, προς τιμήν του αδικοχαμένου αλεξιπτωτιστή ελήφθη μετά από πρόταση του Π. Γρετζελιά.

Να έρθει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών που ζήτησαν οι κάτοικοι της οδού Σάρδεων στο επόμενο Δ.Σ. ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία το Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Ν. Σερετάκη και παρά την αντίθετη στάση της πλειοψηφίας.

Με οριακή πλειοψηφία εγκρίθηκαν όλοι οι κωδικοί της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, παρά την καταψήφιση ορισμένων από αυτούς από την αντιπολίτευση.

Η συνεδρίαση διεκόπη πριν τη συζήτηση του 6ου θέματος (λογότυπο) και θα συνεχθστεί την επόμενη Τετάρτη 30/9.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *