Κάμερες και εισαγγελείς στα σχολεία ζητούν στελέχη της διοίκησης Βούρου

Να μπουν κάμερες και εισαγγελείς στα σχολεία ζήτησαν οι κύριοι Κανταρέλης και Τάφας στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο (23/9) για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων της πόλης μας. Μια συζήτηση που προκάλεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Α. Γούλας και Γ. Ουσταμπασίδης, στην οποία τέθηκαν όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τα σχολεία μας: από το φιάσκο με τις μάσκες, μέχρι την ανυπαρξία προετοιμασίας από την δημοτική αρχή.

Στα εμπεριστατωμένα θέματα που έθεσαν τόσο ο κ. Γούλας εισηγούμενος το θέμα, όσο και η Αρετή Περιβόλα, εκ μέρους της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας, τα στελέχη της διοίκησης Βούρου απάντησαν με ένα κρεσέντο επίθεσης στην νεολαία που διεκδικεί και τους μάχιμους εκπαιδευτικούς. Τους μαθητές που κάνουν καταλήψεις τους χαρακτήρισαν «υποκινούμενους», ενώ ως κύριο ζήτημα τέθηκε η τοποθέτηση καμερών στα σχολεία (για να γίνεται ζωντανή μετάδοση του μαθήματος με τηλεδιάσκεψη), αντί να συζητηθεί ο χωρισμός των τάξεων σε 15μελή τμήματα, όπως ζητά η εκπαιδευτική κοινότητα. Επί της ουσίας ο δήμαρχος κάλυψε τα στελέχη του.

Ταυτισμένοι με την κυβερνητική πολιτική

Στα υπόλοιπα θέματα που τέθηκαν στη συζήτηση, τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τ. Κωνσταντινίδης, όσο και ο ίδιος ο κ. Βούρος υπεραμύνθηκαν των ενεργειών τους, θριαμβολογώντας για την «έγκαιρη πρόσληψη» του προσωπικού καθαριότητας (παρότι είναι ανεπαρκές στις σημερινές συνθήκες, όπως και οι ίδιοι παραδέχτηκαν) και για το μοίρασμα των μασκών της ΚΕΔΕ και απολυμαντικών στις τάξεις.

O κ. Βούρος μάλιστα, αρκέστηκε να επιδείξει τις μάσκες που προμηθεύτηκε ο Δήμος για να μοιράσει στα σχολεία. Μια εικόνα που δείχνει πόσο ταυτισμένη είναι η πολιτική που ασκεί η διοίκηση του Δήμου με αυτήν της κεντρικής διοίκησης.

Για όλα τα ζητήματα συντήρησης στα σχολεία, τα οποία έθεσαν οι εκπρόσωποι των γονέων, αλλά και ο Άρης Βασιλόπουλος, παρέπεμψαν στην… ΣΑΤΑ και το διαγωνισμό που θα γίνει… σύντομα. Μάλιστα τα στελέχη της διοίκησης προσπάθησαν με διαξιφισμούς και αντεπιθέσεις στην… προηγούμενη διοίκηση να αντιπαρέλθουν το γεγονός ότι φέτος το καλοκαίρι δεν πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης στα σχολικά κτίρια.

Διθύραμβοι για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων

Το μοναδικό έργο το οποίο είχε να επιδείξει ο κ. Βούρος ήταν η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων. Μόλις μισή ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου από το γραφείο τύπου του Δήμου εκδόθηκε δελτίο τύπου που αναφέρει ότι υπεγράφη η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής με δαπάνη 360.000€. Αφορά εργασίες στα σχολεία 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας, 2ο Δημοτικό Ν. Φιλαδέλφειας και 3ο Δημοτικό Ν. Φιλαδέλφειας.

Αυτό το έργο ήταν η αφορμή για να επιδοθεί σε… διθυράμβους ο κ. Βούρος. Για να λάβει την απάντηση από τον Άρη Βασιλόπουλο ότι και αυτό το έργο είχε σχεδιαστεί επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής και η διοίκηση Βούρου το βρήκε έτοιμο και έκανε έναν ολόκληρο χρόνο για να το εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Δεν έχει φθάσει η Γ΄Δόση στα σχολεία

Ο κ. Βασιλόπουλος στην εκτός ημερησίας διάταξης τοποθέτησή του έθεσε ακόμα το θέμα της τακτικής επιχορήγησης στα σχολεία, καταγγέλλοντας ότι δεν έχει κατανεμηθεί ούτε ολόκληρη η Β’ δόση, ενώ έχει έρθει και η Γ’ δόση. Κάτι που αρνήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος ανέφερε ότι η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας έλαβε απόφαση για τη διανομή της Γ’ δόσης στις 9 Σεπτεμβρίου.

Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν λάβει ολόκληρη τη Β΄δόση, ενώ η απόφαση για την κατανομή των ποσών της Γ’ δόσης στους Δήμους έχει υπογραφτεί από το Υπουργείο Εσωτερικών από τις 30 Ιουλίου, όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Φυσικά κανένα σχολείο δεν έχει λάβει ακόμα χρήματα από την Γ’ δόση…

Τις απαντήσεις για την πολιτική που ασκείται στα χολεία από τη δημοτική αρχή την έχουν πάρει ήδη από τους πλέον αρμόδιους που είναι οι σύλλογοι γονέων. Σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε λίγη ώρα πριν την συνεδρίαση του Δ.Σ. η Ένωση Γονέων μιλά για «αόριστες διαβεβαιώσεις» από τη δημοτική αρχή.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

4 Σχόλια

 1. Συμφωνώ να μπουν κάμερες παντού, με μια προυπόθεση. Να μπουν και στο δημαρχείο, στο γραφείο του δημάρχου, των αντιδημάρχων και των έμμισθων συμβούλων, να δούμε αν και πόσο εργάζονται κι αν πατάνε στα γραφεία τους, ώστε να μπορούμε κι εμείς οι πολίτες να αξιολογούμε αν πιάνουν τόπο τα χρήματα που εμείς οι πολίτες τους πληρώνουμε.

 2. «KOYMMOYNI»
  O λίαν εγγραφείς στο ΤΕΕ και ο απόφοιτος ΤΕΙ Τάφας Μπούλμπα σε εθνικοσοσιαλιστική έξαρση. Ζηλεύει ο Χίτλερ τους απογόνους του στη Νέα Φιλαδέλφεια.
  (κάποια στιγμή θα γράψω άρθρο για το επιστημονικό επίπεδο της δημοτικής αρχής, τον εγγραφέντα το 2019 στο ΤΕΕ ως μηχανολόγο μηχανικό ΕΜΠ, τους παραμένοντες σε τάξεις του γυμνασίου ή Λυκείου δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης, τους αποφοίτους Λυκείου με τα χίλια ζόρια, που βγάζουν και γλώσσα για αξιοκρατία).
  Να βάλετε κάμερες στις τουαλέτες σας, κύριοι. Κάποιοι από αυτούς που κάνουν τώρα κατάληψη, αύριο θα περάσουν Πανεπιστήμιο, που εσείς δεν μπορούσατε να περάσετε τις απολυτήριες εξετάσεις Γυμνασίου ή Λυκείου, ανόητοι.

 3. Ο κ. Κωνσταντινίδης, σε συνέντευξή του στην έγκριτη και ανεξάρτητη Φιλαη-δόνα, δηλώνει ότι «πιέζουν την Κυβέρνηση»!!!

  Δεν βλέπετε ότι δεν πολυεμφανίζεται η Κεραμέως πια στην τηλεόραση;

  Είναι εξ’ αιτίας της αφόρητης πίεσης που της ασκεί ο κ. Κωνσταντινίδης για να λυθούν τα προβλήματα της σχολικής κοινότητας.

  1. Τον στριμώξε άσχημα όμως και το τιτανοτεράστιο δημοσιογραφικο επιτελείο της. Τον χτύπησε αλύπητα. Όπως και τον Κανταρέλη. Δεν είναι τυχαίο ότι χιλιάδες δημότες ξεκινούν καθημερινά την ενημέρωση τους για τα τοπικά απο το συγκεκριμένο σαιτ. Ακούγεται μάλιστα ότι ψάχνει καινούργιο αναβαθμισμενο server o ιδιοκτήτης της για να μπορεί να σηκώσει τοσο αναγνωστικό κοινό. Δεν συζητάμε για το Πούλιτζερ. Το έχει εξασφαλισμενο, αν και κοντράρεται με το fx.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *