«Παραιτούμαι λόγω μη σωστής συνεργασίας με τον πρόεδρο»

Το 9ο θέμα της αυριανής (23/9) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάζει ενδιαφέρον: «Αποδοχή παραίτησης αναπληρωματικού μέλους της Κοινής Επιτροπής παρακολούθησης εφαρμογής της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Κοινωφελούς Επιχείρησης για την υλοποίηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας και ορισμός νέου».

Τι ακριβώς συνέβη; Πριν από 11 μήνες με απόφαση του Δ.Σ. ορίσθηκε ως πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής παρακολούθησης της Δημοτικής Συγκοινωνίας ο Μανώλης Θέμελης (δεξιά στη φωτογραφία) και ως αναπληρωτής του ο Απόστολος Κουλουμάσης, αμφότεροι υποψήφιοι με το συνδυασμό του Γ. Βούρου στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Φαίνεται όμως ότι η συνεργασία των δυο ανδρών δεν ήταν αρμονική. Ο κ. Κουλουμάσης, όπως αναφέρει στη γραπτή του παραίτηση, δεν είχε «σωστή συνεργασία» με τον πρόεδρο. Συγκεκριμένα «εσκεμμένως», όπως τονίζει, δεν λαμβάνει με γραπτή κοινοποίηση ότι κοινοποιεί ο πρόεδρος. Με λίγα λόγια ο κ. Κουλουμάσης ισχυρίζεται ότι ο κ. Θέμελης τον έχει στο… περιθώριο. Περιμένουμε να ακούσουμε την άποψη του κ. Θέμελη.

Η εύθραυστη πλειοψηφία που έχει συγκροτήσει ο Γιάννης Βούρος, όπως όλα δείχνουν έχει αρχίσει να ραγίζει…

Η δήλωση παραίτησης του Α. Κουλουμάση:

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

 1. Ως γνωστόν, ο κ. Βούρος ανέβηκε για όλους τους γνωστούς λόγους στην τοπική διοίκηση, χωρίς να έχει λύσει βασικά εσωτερικά προβλήματα, κάτι που το βρήκε μπροστά του πολύ γρήγορα. Η εξουσία συγκάλυψε υπαρκτές διαφορές, αλλά αυτά τα προβλήματα άρχισαν πολύ γρήγορα να έρχονται στην επιφάνεια.

  Ο κ. Βούρος νόμισε πως η πολιτική είναι ένας αγώνας 100 μέτρων και ότι κερδίζει ο πιο γρήγορος. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν, η πολιτική είναι ένας δρόμος μεγάλων αποστάσεων, που κερδίζει αυτός ο οποίος έχει τακτική, στρατηγική, ξέρει να διαχειρίζεται τις δικές του δυνάμεις και γνωρίζει καλά και τις τακτικές των βασικών του αντιπάλων.

  Σε αυτόν τον αγώνα η «Δύναμη Πολιτών» έχει την εμπειρία.
  Πέρασε δύσκολες στιγμές, έπεσε, άντεξε, σηκώθηκε, και έχει την κουλτούρα να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις. Γνώρισε αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών, την προσπάθεια δημιουργίας από τα σπλάχνα της ανταγωνιστικών παρατάξεων, κι όμως χάρη στην ενότητα της βάσης της, όλα αυτά τα ξεπέρασε αφήνοντάς τα πίσω.

  Σήμερα η «Πολιτών Πολιτεία», καλείται εκ των πραγμάτων να τρέξει σε μια κούρσα μεγάλων αποστάσεων, κάτι πρωτόγνωρο για τους ανθρώπους που την συγκροτούν. Θα τα καταφέρει;

  Τώρα η «Πολιτών Πολιτεία» καλείται να συμμετάσχει σε έναν πόλεμο χαρακωμάτων, με έναν αντίπαλο που διαθέτει πιο σύγχρονα όπλα. Μια παράταξη που μόλις σε ένα χρόνο από την ίδρυσή της ανέβηκε στην εξουσία, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει όσο προβλήματα μπήκαν κάτω από το χαλί της εξουσίας;

  Όσο περνάει ο καιρός και απομακρύνεται η προοπτική μιας νέας επικράτησης, τόσο θα πυκνώνουν οι φωνές στο εσωτερικό που θα αμφισβητούν τον λόγο και τις πολιτικές του επικεφαλής και της ηγετικής ομάδας.
  Ο χρόνος μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές συμφέρει την «Δύναμη Πολιτών» για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι η αδυναμία του κ. Βούρου αλλά και της ομάδας γύρω του (έμμισθοι σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι) να διεξάγουν πόλεμο χαρακωμάτων. Δεν το γνωρίζουν αυτό το παιχνίδι και δεν θα το αντέξουν.
  Γιατί το στοίχημα για τον Βούρο και την παράταξή του είναι να επανεκλεγούν. Και όσο αυτό δεν φαίνεται πιθανό, τόσο ο χρόνος δουλεύει σε βάρος τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *