Γίνονται καταλήψεις σχολείων στην πόλη μας;

Μια περίεργη… σιωπή επικρατεί γύρω από την κατάσταση λειτουργίας των σχολικών μονάδων της πόλης μας. Αν και όπως γνωρίζουμε σε αρκετά σχολεία υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, δεν έχουμε δει αυτά να δημοσιοποιούνται. Με εξαίρεση την ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών, όπου μάλιστα διατυπώθηκαν και μερικές πολύ σοβαρές καταγγελίες (για την καθυστέρηση στη διανομή της τακτικής επιδότησης στα σχολεία, για το ωράριο εργασίας του προσωπικού καθαριότητας κλπ) δεν είχαμε κάποιες δημόσιες αντιδράσεις.

Ακόμα και η Ένωση Συλλόγων Γονέων, η οποία έγκαιρα έκανε γνωστά αρκετά προβλήματα πριν την έναρξη των μαθημάτων, δεν έχει δημοσιοποιήσει τι συζητήθηκε με τη διοίκηση του Δήμου στη συνάντηση που όπως μάθαμε πραγματοποιήθηκε στις 16/9. Εκτός αν ο πρόεδρος της Ένωσης και δημοτικός σύμβουλος Α. Γούλας επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ζήτησε να συζητηθεί το θέμα των σχολείων.

Το γεγονός είναι ότι στα σχολεία υπάρχουν έντονες αντιδράσεις που συνδέονται τόσο με την ανετοιμότητα των μονάδων, όσο και με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας από την πανδημία. Σε τουλάχιστον δύο σχολεία – το Γυμνάσιο και το Λύκειο Νέας Χαλκηδόνας – πραγματοποιήθηκαν ήδη καταλήψεις από τους μαθητές. Το περίεργο είναι ότι σε αντίθεση με άλλες χρονιές η είδηση των καταλήψεων αποσιωπήθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ.

Ίσως γιατί οι αντιδράσεις των μαθητών χαλάνε την επίπλαστη εικόνα πως όλα κύλησαν ομαλά στα σχολεία, όπως μας διαβεβαιώνει η δημοτική αρχή…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *